Home & Cook Blog> Szépség és egészség> Hogyan ápoljuk a hajat nyáron?
23.7.2024

Hogyan ápoljuk a hajat nyáron?

Hogyan ápoljuk hajunkat a meleg hónapokban?  Mi tesz jót a hajnak, és mit kell kerülni, ha magasra szökik a hőmérő higanyszála.? A következőkben a összegyűjtöttük a nyári hajápolással kapcsolatos legfontosabb tippeket és tanácsokat.

A hajápolás nyáron elengedhetetlenül fontos

A hőség, a száraz levegő és az intenzív napsugárzás súlyosan károsíthatja a hajat a nyári hónapokban. A gyakori sós vagy klóros vízben való fürdés szintén töredezést, szárazságot és a hajszálak károsodását okozhatja. Ráadásul a haj ezen hatások miatt elveszíti természetes védekező képességét és hidratáltságát, így fakóvá és élettelenné válik.

Ezért nyáron elengedhetetlen a megfelelő hajápolás. Íme néhány tipp és tanács, amelyek segítenek megőrizni a haj egészségét és szépségét. Ilyenkor künösen fontosak a megfelelő ápolási módszerek és termékek.  Ha betartjuk ezeket az ajánlásokat, akkor a nyári hónapokban is sok örömünk lesz hajfürtjeinkben.

Nyáron alaposan hidratáljuk a hajunkat!

Nyáron kiszáradásra, törésre és göndörödésre hajlamos haj? A legfontosabb ilyenkor a megfelelő hidratálás és használjunk hajtípusnak megfelelő hajápolókat. Válasszunk olyan samponokat és kondicionálókat, amelyek nemcsak tisztítják, hanem táplálják és hidratálják is a haját. Hetente egyszer kényeztessük hajunkat hidratáló hajmaszkkal..

Ez különösen nyáron fontos, mivel a nap, a forró időjárás és a sós vagy klóros víz kiszárítja a hajat, és károsítja azt. Válasszunk természetes olajokban, vitaminokban és hidratáló összetevőkben gazdag hajápolási termékeket, hogy a haj fényes, jól táplált és egészséges maradjon.

Tartsuk szárazon a hajtöveket és a fejbőrt!

Minden hajmosás után nemcsak a hajat szárítsuk meg, hanem a fejbőrt is, és még nyáron is. Alternatívaként a melegebb hónapokban hagyhatjuk a megmosott hajat a meleg levegőn száradni. De miért kell a fejbőrének minden hajmosás után száraznak lennie? Az élesztőgombák és a penészgombák ott fejlődnek, ahol nedvesség van. Ha nem  szárítjuk meg a fejbőrt minden hajmosás után, hajlamos lehet az irritációra, túlzott korpásodásra, sőt hajhullásra is.

Hogyan kell megfelelően megszárítani a hajat nyáron? A még több volumen érdekébe fújjuk be a hajfürtöket speciális hővédő spray-vel Ezután használjuk a Rowenta Maestria Ultimate Experience hajszárítót, állítsuk közepes vagy legalacsonyabb fokozatra, és alaposan szárítsuk meg a fejbőrt, és a hajat is.

A Rowenta Maestria Ultimate Experience tökéletes eszköz a mindennapi hajápoláshoz. Nemcsak gyorsan és tökéletesen szárítja meg a hajat még a legalacsonyabb fokozaton is, hanem tartozékaival a tökéletes és precíz formázásról is gondoskodik. Ez a segítő az Air To Care ionizációs technológiával is rendelkezik, amely helyreállítja a haj természetes egyensúlyát, és fényesebbé és simábbá teszi azt.

Védjük hajunkat a naptól és a sós vagy klóros víztől!

Hogyan kell ápolni a hajat nyáron? A forró nyári napokban védjük a hajat a naptól. Viseljünk kalapot, sapkát vagy könnyű selyemsálat. Emellett ne töltsünk túl sok időt közvetlen napfényben, és részesítsük előnyben az árnyékot.

Sós vízben vagy klóros vizű medencében való fürdőzés után, gondoljunk a hajunkra is. Miután kijöttünk  a vízből, javasoljuk, hogy azonnal öblítsük le a hajat  tiszta folyóvíz alatt.

Nyáron kerüljük a kémiai hajfestés!

Mi az amit semmiképpen ne tegyünk nyáron a hajunkkal? Kerüljük a kémiai hajfestékeket, amelyek súlyosan károsíthatják a hajszálak minőségét, különösen, ha drogériákban kapható gyengébb minőségű termékeket használjuk. Ezek a vegyi anyagok tovább száríthatják a nyáron amúgy is kimerült hajat, a nap hatására az árnyalat is változhat, olyanná válhat, amely lehet ez nem is illik a napbarnított bőrünkhöz.

Ha nyáron hajszínre vágyunk, könnyű szinezőket használjunk elsősorban, a többit pedig bízzuk a természetre. Az a legjobb, ha elfogadjuk, amit a természet és a nap hajunknak ajándékoz. Kár lenne nehéz kémiai eljárásokkal. elfedni  a természetes balayage-t.

A nyári hajmosás a haj igényeitől függ

Milyen gyakran mossunk hajat nyáron? A hajmosás gyakorisága a hajszálak sajátos igényeitől függ. Ha gyakran tartózkodunk napon, vagy sós vagy klóros vízben, ezért akkor gyakrabban kell hajat mosni.

Tippek a nyári szezon legjobb frizuráihoz

Milyen nyári frizurák a legjobbak a félhosszú vagy hosszú hajhoz?  A nyári szezonban válasszunk könnyedebb és szellősebb frizurákat. Viselhetünk kontyot, lófarkat vagy hagyhatjuk teljesen kiengedve a hajat.

Ha hullámokat szeretnénk készíteni, az Air Care Ultimate Experience hajsütővas tökéletes az ilyen frizura elkészítéséhez. A hajsütővassal igazán könnyen készíthetünk gyönyörű  hullámokat és göndör fürtöket. Hogyan is kell ezeket elkészíteni?

Mielőtt használjuk ezt a készüléket, fújjunk hővédő spray-t a 100%-ig száraz hajra. Ezután tekerjünk egy hajtincset a Rowenta Air Caru Ultimate Experience hajsütőre, és formázzuk magas hőmérsékleten. A következő lépésben nyomjuk meg az oldalsó gombot – a készülékből azonnal hideg levegő kezd áramlani – amely lehűti a hajat, és így rögzíti a hullámot a hajban.

Érdemes betartani nyári hajápolás legfontosabb szabályait.  Ne feledjük, hogy a hidratálás, a napvédelem, a kíméletes szárítás és a kémiai színezés mellőzése nagyon fontos.  Ha betartjuk ezeket a szabályokat, sokkal szebb, könnyebb lesz a hajunk a nyári szezonban.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek


Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Főzés, mosás vagy takarítás? Melyik takarítási tevékenység égeti a legtöbb kalóriát?

Főzés, mosás vagy takarítás? Melyik takarítási tevékenység égeti a legtöbb kalóriát?

A takarítás közbeni fogyás témájával a brit Daily Mail is foglalkozott. Statisztikái szerint minden harmadik nő nemhogy nem utálja a takarítást, hanem egyenesen imádja! A nők 33%-a számára a takarítás rejtett szenvedély. Talán arra gondol most: hogyan szerethet bárki is takarítani? Legalább egy jó okunk van rá: a takarítás nem csak szépen rendezett otthont eredményez, hanem szépen formált testet is - a takarítás természetesen megmozgatja a test összes izmát - így egy alapos takarítás könnyen helyettesítheti az edzőteremben tett látogatást. Nem hiszi? Rövidesen el fogja hinni. Ezek tudományosan megalapozott tények.

Olvassa el a teljes cikket
5 tipp frizurákhoz, hogy olyan legyen, mintha fodrász csinálta volna

5 tipp frizurákhoz, hogy olyan legyen, mintha fodrász csinálta volna

Esküvőre, ünnepségre, kerti partira, ünnepre vagy céges partyra készül? Mindezekre az eseményekre saját maga is olyan gyönyörű és nem túl időigényes frizurát varázsolhat magának, mintha csak egy fodrász csinálta volna. Csak a megfelelő eszközökre, egy gyakorlott kézre és a változás iránti vágyra van szüksége, és minden nap más nővé válhat. Elmondjuk, hogyan!

Olvassa el a teljes cikket
Sugárzóan tiszta bőr – a szépség mindennapos szertartásai

Sugárzóan tiszta bőr – a szépség mindennapos szertartásai

Minden nő szeretne szép lenni, ragyogóan tiszta bőrrel, amely fiatalos, friss és egységes külsőt ad. De nem tudja, hogy lehet mindezt elérni, milyen termékeket használjon, mivel és milyen gyakran ápolja a bőrét, hogy az minden szükségeset megkapjon? Hogyan kell megfelelően ápolni a bőrt? Teremtse meg a saját mindennapi szépségszertartását és az eredmények garantáltak. Tanácsot adunk, hogy milyen kiegészítőkkel bővítse napi bőrápolási szertartását.

Olvassa el a teljes cikket