Home & Cook Blog> Otthon> Az takarítás beállítása
21.5.2024

Az takarítás beállítása

Lépésről-lépésre útmutató  a robotporszívó programozásához. Csak néhány lépés szükséges. Hogyan kell beállítani a robotporszívót, hogy önállóan elvégezze a takarítást?

Robotporszívó: intelligens és sokkal okosabb, mint gondolnánk

A robotporszívók két alapvető csoportba sorolhatók. Az első alcsoportba a fejlett navigáció nélküli robotok tartoznak, amelyeket inkább kisebb háztartásokba vagy egyszerűbb területek takarítására terveztek. Ezek a robotporszívók infravörös érzékelőket használnak a navigációhoz és esetleg giroszkópot a térben való tájékozódáshoz. A beállításuk nagyon egyszerű, csak el kell indítani a robotot egy gombbal a készüléken vagy az alkalmazáson keresztül. Az alkalmazáson keresztül történő indításnak megvan az az előnye, hogy megtervezhető a takarítás, és beállítható például a porszívózás teljesítménye is.

A második csoportot a fejlett navigációval rendelkező robotok alkotják, amelyek lézeres navigációt vagy a lézer és a kamera kombinációját használják. Ezeknél a robotoknál már a beállítás is bonyolultabb. Természetesen a robotok a roboton lévő gomb segítségével is elindíthatók, de ebben az esetben úgy viselkednek, mint az első csoportba tartozó robotok, csak a fejlettebb érzékelőknek köszönhetően kevésbé ütköznek a bútoroknak. A fejlett navigációval rendelkező robotporszívók ideális partnerek a nagyobb, sok bútorral berendezett lakások vagy családi házak esetén, mivel több különböző térképet tudnak létrehozni például a ház minden szintjére.

Miért érdemes a robotporszívót beprogramozni?

Hogy miért jó, ha a robotporszívót beprogramozzuk?  Mert a fejlett lézeres navigációval ellátott Rowenta robotporszívóval párosított mobilalkalmazás segítségével a legapróbb részletekig pontosan a takarítási szokásaiknak megfelelően állíthatjuk be a ház vagy lakás takarítását.

A robotporszívó beállításaiban például kijelölhetünk no-go és no-mop zónákat, azaz olyan zónákat, ahová a robotporszívó már nem léphet be, vagy ahol porszívózhat, de nem moshat fel. Milyen más beállítási lehetőségek vannak? Az alkalmazás beállításában aktiválhatjuk az intelligens helyiségtisztítást is, hogy a robotporszívót dönthessen, és az adott helyiség szennyezettségének megfelelően végezze a takarítást. Az alkalmazáson belül teljes térképeket állíthatunk be a ház vagy többszintes lakás szintjeihez. A lézeres navigációval és részletes alkalmazásbeállításokkal rendelkező intelligens robotok tipikus képviselője a Rowenta X-Plorer S75s+.

A mesterséges intelligenciával működő robotporszívók esetében a Rowenta egy másik lehetőséget is kínál a robot beprogramozására. A robotporszívót egyszerűen elindítjuk az alkalmazásban, és néhány takarítás után a robotporszívó magától elkezd javaslatot tenni arra, hogy az adott otthont hogyan kell takarítani. Javasolni tudja a tiltott zónákat, hogy mikor melyik helyiséget takarítsa ki jobban stb. Az első néhány működés során a robot nyomon követi, hogyan, mikor és hol indítja el. Ennek megfelelően állítja be algoritmusait, és elkezd automatikus tisztítást ajánló értesítéseket küldeni. Vagy jóváhagyjuk, vagy elutasítjuk ezt az ajánlást. Ezután ennek megfelelően beállítja magát a porszívó. A mesterséges intelligenciával rendelkező robotporszívóra példa a Rowenta X-Plorer S130 AI.

Hogyan csatlakoztatható wifi és mobilnet a Rowenta robotporszívóhoz?

Hogyan párosítsuk a Rowenta robotporszívót a mobiltelefonnal? Androidos telefon esetén, töltsük le az ingyenes Rowenta X-plorer Series 75&95 intelligens alkalmazást vagy a Rowenta Robots alkalmazást a Google Play áruházból, attól függően, hogy melyik Rowenta robotmodellt vásároltuk meg. Ezek az alkalmazások angol nyelvűek. Az iPhone-tulajdonosok letölthetik az alkalmazást az App Store-ból. Az X-plorer Series 75&95 és a Rowenta Robots alkalmazások a robotporszívó vezérléséhez biztosítják a ház vagy lakás személyre szabott takarítását.

A letöltés után nyissuk meg az alkalmazást, válasszuk ki a Rowenta robotmodelljét, és kezdjük el a beállítást. Először is kapcsoljuk be a robotporszívót, és az alkalmazásban található lépésről -lépésre követhető utasítások segítségével párosítsuk azt az otthoni wifivel és a mobiltelefonnal. Ezután kezdhetjük a robotporszívó beállítását.

Robotporszívó-alkalmazás beállítása

A Rowenta robotporszívó applikáció beállítása nagyon egyszerű és logikus,  amit bárki képes kezelni. Az első lépés a háztartás térképének elkészítése. Itt is kétféle megoldás lehetséges:

  • A Rowenta mesterséges intelligenciával működő robotjai először minden egyes helyiséget bejárnak, beolvasnak, majd létrehoznak egy térképet, amelyet az első takarítás előtt szerkeszthető. Például osszuk fel a szobákat, nevezzük el őket, vagy alakítsunk ki tiltott zónákat. Csak ezután indul el az automatikus takarítás, és a robot már tudja, hol takaríthat, és hol tilos takarítania.
  • A Rowenta robotok mesterséges intelligencia nélkül kicsit másképp működnek. Amikor először elindul, azonnal tisztít, és tisztítás közben létrehoz egy térképet. Ha végzett a takarítással, elmenthetjük és elnevezhetjük a térképet, majd elkezdhetjük az egyes szobák beállítását (felosztás, egyesítés, elnevezés), a no-go és a felmosásmentes zónák beállítását stb.

A robotporszívó beállításának következő lépésében lépjünk a Személyre szabott tisztítási beállítások menüpontba. Állítsuk be a takarítási időt, azt, hogy a robotporszívó mikor induljon és mikor kezdjen el porszívózni, a szívási módot (például csendes mód) és a takarítási módot (például teljes takarítás vagy szobánként történő takarítás).

A tisztítási beállítások mellett a robotporszívó-alkalmazás megjeleníti a szűrő, az oldalsó kefe és a főkefe aktuális állapotát, valamint a hátralévő élettartamukat is. Ez az információ a Fogyóeszközök és karbantartás szakaszban található.

A Rowenta robotporszívó újraindítása

Valamilyen okból újra kell indítani Rowenta robotporszívót? Ez nagyon egyszerű. A Rowenta robotporszívó visszaállítása a főkapcsoló kikapcsolásával, majd bekapcsolásával történik. A hard resetet úgy is elvégezhetjük, hogy kivesszük az akkumulátort, majd visszahelyezzük a gépbe, vagy a robot tetején lévő mindkét gombot (töltés és indítás) legalább 10 másodpercig lenyomva tartjuk. Ezt követően azonban a wifi-kapcsolat is megszűnik, és a robotporszívót újra be kell állítani.

Nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy lehet beprogramozni a robotporszívót.  A robotporszívó csak így lesz képes alaposan és és az elképzeléseink szerint kitakarítani az egész lakást. És ezután készítsünk magunknak egy csésze kávét, tegyük fel a lábunkat és hagyjuk, hogy a robotporszívó teljesen kiporszívózza és felmossa a házat vagy a lakást – helyettünk.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek


Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Végre sajátban!

Végre sajátban!

Az első otthonát rendezi be? Eláruljuk, mi az, ami létfontosságú és mi az, amire valószínűleg nem lesz szüksége. Az első lakás legyen saját vagy bérelt, nagy kihívást jelenthet egy olyan fiatal számára, aki eddig csak a szüleivel vagy kollégiumban lakott. Hogyan rendezzük be első otthonunkat elegánsan, de mégis funkcionálisan? Hogyan lehet vizuálisan kibővíteni egy kis lakást? Mit ne felejtsünk el, és mit felesleges beszerezni? Nézzük meg együtt.

Olvassa el a teljes cikket