Home & Cook Blog> Szépség és egészség> Hogyan válassz hajvasalót?
20.8.2024

Hogyan válassz hajvasalót?

A legjobb tippek és jótanácsok hajvasaló választásához. Milyen paramétereket kell figyelembe venni, és hogyan használd a hajegyenesítőt?

Hajvasaló hullámos hajra, hosszú egyenes hajra és rövid hajra?

Mindenki olyan hajvasalóra, hajegyenesítőre, hajsimítóra vágyik, amellyel aztán sokáig 100%-ban elégedett lehet.  Két fontos szempontot kell figyelembe venni mielőtt megveszed álom-hajformázódat: milyen a hajtípusod  és azt, hogy milyen frizurát szeretnél elkészíteni vele. Legjobb, ha nem csak rövid vagy hosszú haj kiegyenesítésére szolgáló hajvasalót választasz, hanem inkább olyan modellt keresel, amely hajgöndörítésre is alkalmas.

Különösen elégedett leszel a Rowenta hajvasalókkal, amelyek a hosszú és rövid haj kiegyenesítésére fejlesztettek ki. A Rowenta hajvasalók kisimítják a göndörhajat és egyenes, fényes és lenyűgöző frizurát varázsolnak. A Rowenta hajvasalók lekerekített formájuk miatt arra is alkalmasak, hogy gyorsan és egyszerűen göndörítsék a félhosszú és hosszú hajat, és hogy lenyűgöző fürtöket vagy hullámokat hozzanak létre.

A Rowenta Inimitable SF8230F0 egy szuper készülék, amellyel könnyedén varázsolhatsz egyenes hajat, göndör fürtöket és hullámokat is. Ezzel a hajegyenesítővel professzionális eredményeket érhetsz el, a rövid, a félhosszú és a hosszú haj pedig tökéletes szépségű lesz. Ez a hajsütővas a sima kerámia-vasalófelület és a levehető kefe kombinációja, így használata  egyetlen mozdulattal tökéletesen egyenes hajat eredményez miközben 100%-ban megőrzi a keratint. A kefe a hajszálakat a gyökerektől a hajvégekig vezeti a 3D mozgó lemezeken keresztül, amelyek folyamatos érintkezést biztosítanak, és egyenletes, szabályozott hőmérsékletűek. A technológia a maximális hőeloszlást garantálja az egyenletes eredmény érdekében. Ezért nem szükséges többször egymás után végighúzni a hajszálakon a hajsütőt.

Ha a kefét eltávolítod a Rowenta Inimitable SF8230F0 hajegyenesítőt pillanatok alatt hajgöndörítővé alakíthatod át. Ennek a hajsütővasnak a formáját is úgy alakították ki, hogy természetes hullámokat és lenyűgöző fürtöket varázsoljon hajadból.

Hogyan válassz hajvasalót?

Milyen hajsütőt válassz?  Milyen szempontokat kell figyelembe venni?

1.A vasalófelület anyaga

A hajvasalófelület anyaga az egyik legfontosabb szempont, amelyet a hajvasaló kiválasztásakor figyelembe kell venni. A vasalófelület lehet fémből, teflonból, titánból, turmalinból, kerámiából vagy a fenti anyagok kombinációjából is készülhet.

Az Rowenta hajegyenesítők garantálják a magas minőséget: a hajvasalók  titániumlemezei turmalinnal átitatott kerámiabevonattal rendelkeznek. Ez a kombináció biztosítja a vasalófelület egyenletes felmelegedését, ami kíméletes a hajhoz, csökkenti az elektromosságot, fényt ad és használata fantasztikus frizurát eredményez.

2. Vasalófelület mérete

Hogyan válasszd ki a hajvasalót? Figyelembe kell venni a vasalófelület méretét. Két opció lehetséges. Választhatsz keskeny karral és keskeny vasalófelülettel rendelkező hajvasalót. A második opció pedig a széles karral és nagy vasalófelülettel rendelkező készülék.

A keskeny, körülbelül 25 milliméteres karokkal rendelkező hajvasaló sokoldalúan bevethető – minden hajtípushoz és hosszúsághoz, valamint a haj kiegyenesítésére, illetve fürtök vagy hullámok készítésére is használhatod. Ezzel szemben a széles karokkal rendelkező hajvasaló inkább a hosszabb, vastag, hullámos, göndör vagy nehezen kezelhető haj kiegyenesítésére alkalmas.

Szintén a göndör, vastag és nehezen kezelhető haj specialistája a Rowenta Inimitable SF8230F0 hajformázó a 3D mozgó lemezek mellett egy simító kefét is tartalmaz, kiváló minőségű ásványi felülettel a kivételesen könnyű formázás érdekében. Ez a speciális simítókefe a fodrász kezének mozgását utánozza a páratlan vasalási hatékonyság érdekében. A kefe a hajszálakat a gyökerektől a hajvégekig vezeti a 3D mozgó lemezeken keresztül. Így még a göndör hajat is tökéletesen kivasalhatod anélkül, hogy károsítanád azt.

    1. 3. Hőmérséklet-szabályozó

    Ha simára és fényesre vasalt hajat,  sérülésmentes fürtöket vagy hullámokat szeretnél, mindenképpen szerezz be egy állítható hőmérsékletű hajvasalót. Állítsd be a hajsütővas hőmérsékletét, hogy tökéletes eredményt érj el anélkül, hogy károsítanád a hajadat. Mindig 180 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékleten vasald a hajad. A 180 Celsius-foknál magasabb hajvasaló hőmérséklet károsítja a hajat.

A Rowenta hajvasalók  többféle hőmérséklet-beállítással rendelkeznek, 120 Celsius-foktól felfelé működnek hatékonyan. Állítsd őket 180 Celsius-fok alatti hőmérsékletre, és egy mozdulattal tökéletesen egyenes frizurád lesz, károsodás nélkül.

A hagyományos hajvasalóknál a vasalás során a hőmérséklet ingadozik, és az eredmény nem egyenletes. Többször át kell haladni a hajszálakon. Az egyenletesen szabályozott hőmérsékletet azonban a Rowenta Inimitable SF8230F0 hajvasalóval gyerekjáték elérni, mindez pedig egyetlen mozdulattal történő  tökéletes vasalást eredményez. A készülék 3D-s mozgó vasalólemezei kiváló minőségű ásványi felülettel rendelkeznek, kivételesen jól siklást, valamint folyamatos érintkezést biztosít a hajjal. A Rowenta Inimitable SF8230F0 hajvasaló tökéletesen, törés és húzás nélkül, 100%-os keratinmegőrzéssel vasalja a hajat. A Rowenta hajvasaló új vasalási technológiájának köszönhetően többé nem kell aggódnod amiatt, hogy a hajvasalás károsítja a hajad.

4. A hajvasaló felmelegedési ideje

A hajvasaló kiválasztásakor nem csak a hőmérséklet-beállítása lehet érdekes szempont. A felfűtési idő is nagyon fontos paraméter. A kevésbé erős hajvasalóknak akár több perc kell a felmelegedéshez, míg az erős hajvasalók akár néhány tíz másodperc alatt használatra készek.

A Rowenta hajvasalók villámgyors felmelegedési idővel rendelkeznek. Némelyik (például a Rowenta Inimitable SF8230F0 hajvasaló) a bekapcsolástól és a hőmérséklet beállításától számítva mindössze 25 másodperc után használható.

5. A kábelhossz

A hajvasaló kábel hossza is nagyon fontos, hogy kényelmesen használhasd.  Minden fürdőszobában más a távolság a konnektor és a nagy fürdőszobai tükör között. Ezért olyan válassz olyan hajformázót, amelynek elég hosszú a zsinórja, ideális esetben körülbelül 2 méter hosszú.

A kábel hosszán kívül nagy előny a készülék végén lévő forgó zsinór is. Ez a funkció megkönnyíti a hajvasaló kezelését. Ez különösen akkor fontos, ha hullámok vagy göndör frizura készítésére használod.

6. Biztonság: a hajvasaló automatikus kikapcsolása

Gyakran előfordulhat, hogy a fürdőszobában használod a hajvasalót, és néhány perccel később, amikor már úton vagy,  nem emlékszel arra, hogy kihúztad-e a konnektorból? Ez a probléma elkerülhető. Hogyan válassz tehát olyan hajegyenesítőt, amelynek használata valóban biztonságos? Válassz olyan modellt, amely automatikus kikapcsolással rendelkezik. A Rowenta hajvasalók egyes modelljei például a bekapcsolástól számított 45 perc elteltével automatikusan kikapcsolnak.

Tippek, hogyan használd a hajvasalót úgy, hogy ne sérüljön a hajad

Hogyan használd a hajvasalót akár rövid vagy hosszú hajon úgy, hogy elkerüld a hőkezelés okozta sérüléseket? Tartsd be azt a szabályt, miszerint soha ne vasald a vizes vagy nedves hajad. Mindig teljesen száraz hajat vasalj, és gondosan fésüld ki. De ha rendelkezel a Rowenta Wet & Dry hajsütővassal, akkor azt száraz és nedves haj formázására egyaránt használhatod.

A haj károsodásának megelőzése érdekében vasalás előtt használj hajvédő készítményt, hogy megvédd a hajat a túl erős hőtől. Vasalás előtt nem szabad hajlakkot vagy hajspray-t használni a hajon.

Hogyan használd a hajvasalót, hogy ne károsítsd a hajad? Vasald ki a hajat hajtövektől a hajvégekig, vagy göndörítsd őket egy maximum 180 Celsius-fokra beállított hajvasalóval. Ahogy fentebb említettük, ha 180 Celsius-fok alatti hőmérsékletű hajvasalóval formázod a hajad, megelőzheted a haj károsodását.

Ilyenkor a következő sorrendben formázd a hajad: kezd az alsó tincsekkel. Dolgozz hátulról, haladj oldal irányba, majd fejezd be a hajformázást a hajvasalóval elöl.

Hajvasaló  – hőmérséklet: ajánlott hőmérséklettartomány hajtípusnak megfelelően

✔Törékeny vagy sérült haj: 80-150 Celsius-fok

✔ Normál, finom vagy puha haj: 150-170 Celsius-fok

✔ Göndör, hullámos vagy nagyon göndör haj: 170-180 Celsius-fok

Hogyan kell tisztítani a hajvasalót?

Ahhoz, hogy a hajvaslód sokáig jó szolgálatot tegyen, fontos, hogy rendszeresen  tisztítsd. Hogyan tisztítsd a hajvasalót? Vasalófelületet rendszeresen töröld át egy puha, tiszta ruhával, amelyet enyhén megnedvesítettél tiszta vízzel. Töröld szárazra a vasaló vasalófelületét egy másik puha ruhával. Soha ne használj durva, érdes kendőt vagy súrolószereket a hajvasaló tisztításához.

A megfelelő hajvasaló kiválasztása elengedhetetlenül fontos. Ha igazán körültekintően választod ki ezt a készüléket, nagyon elégedett leszel. Egy, a megfelelően kiválasztott hajvasaló nem csak tökéletesen vasal, hanem gyönyörű hullámokat vagy göndör fürtöket is készít. Ez a készülék nem károsítja a hajat a hőhatás ellenére sem, és megőrzi annak természetes szépségét és minőségét.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek


Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Hogyan ápoljuk a hajat nyáron?

Hogyan ápoljuk a hajat nyáron?

Hogyan ápoljuk hajunkat a meleg hónapokban? Mi tesz jót a hajnak, és mit kell kerülni, ha magasra szökik a hőmérő higanyszála.? A következőkben a összegyűjtöttük a nyári hajápolással kapcsolatos legfontosabb tippeket és tanácsokat.

Olvassa el a teljes cikket
Főzés, mosás vagy takarítás? Melyik takarítási tevékenység égeti a legtöbb kalóriát?

Főzés, mosás vagy takarítás? Melyik takarítási tevékenység égeti a legtöbb kalóriát?

A takarítás közbeni fogyás témájával a brit Daily Mail is foglalkozott. Statisztikái szerint minden harmadik nő nemhogy nem utálja a takarítást, hanem egyenesen imádja! A nők 33%-a számára a takarítás rejtett szenvedély. Talán arra gondol most: hogyan szerethet bárki is takarítani? Legalább egy jó okunk van rá: a takarítás nem csak szépen rendezett otthont eredményez, hanem szépen formált testet is - a takarítás természetesen megmozgatja a test összes izmát - így egy alapos takarítás könnyen helyettesítheti az edzőteremben tett látogatást. Nem hiszi? Rövidesen el fogja hinni. Ezek tudományosan megalapozott tények.

Olvassa el a teljes cikket