Home & Cook Blog> Technológia> Útmutató az otthoni kávéfőző kiválasztásához
4.11.2022

Útmutató az otthoni kávéfőző kiválasztásához

Imádja az igazi olasz eszpresszó zamatát és illatát? Vagy inkább egy édes cappuccinót szeretne olyan sűrű habbal, amelyen akár lebeghetne is? Nem szeretne állandóan kávézóba járni egy exkluzív élményért, hanem inkább kényelmesen otthon szeretné élvezni ugyanezt? Akkor itt az ideje, hogy olyan kávéfőző után nézzen, amellyel bármikor elkészítheti a saját kávéját, amikor csak eszébe jut. Akár az erős feketekávét, akár a tejes kávéitalokat szereti, a piacon kapható termékek széles választékából biztosan kiválasztja a megfelelőt. Csak tudnia kell, hogy kiválasztáskor mire figyeljen oda és milyen kritériumokat kell figyelembe vennie. Mi szívesen segítünk ebben.

A kézikönyv tartalma:

  1. Egy kis történelem
  2. Manapság milyen kávéfőzőtípusok közül választhat?
  3. Csepegtetős kávéfőzők
  4. Karos kávéfőzők
  5. Automata kávéfőzők
  6. Kapszulás kávéfőzők
  7. És milyen kávékat és kávéitalokat készíthet otthon?
  8. Egyes összetevők (kávé, víz, tej és tejhab) hozzávetőleges mennyisége a kiválasztott kávéitalok esetében
  9. Az automata kávéfőző kiválasztásakor milyen műszaki paraméterekre kell odafigyelni?

Egy kis történelem

Az első ipari forradalom időszaka vége felé az emberi erőt fokozatosan felváltotta a gőz, és sok új dolog született. A gőz végtelen erejét azonban nem csak a mozdonyok vagy a gyárak gőzkazánjaiban hasznosították. A 19. század végén, amikor az élet ritmusa fokozatosan gyorsulni kezdett és már nem volt idő arra, hogy megvárják, amíg a kávé néhány perc alatt átcsöpög a szűrőn és a kávéház-tulajdonosok is kezdtek rájönni, hogy az idő pénz.

Gőzkávéfőző a századfordulóról

A kávé gyorsabb és talán még ízletesebb elkészítésének módját keresve ismét felfedezték a a gőzt. Az első gőzzel működő kávéfőző gép még 1900 előtt látott napvilágot Németországban. Ez konkrétan egy olyan készülék volt, amely a vizet és a belőle keletkező gőzt használta a kávé extrakciójához. Ezt 1878-ban szabadalmaztatta Gustav Kessel feltaláló.

Ezzel párhuzamosan azonban más országokban, különösen Olaszországban más feltalálók is dolgoztak hasonló szabadalmakon ugyanezen a területen. Egyikük Angelo Moriondo volt, aki 1884-ben az olaszországi Torinóban szabadalmaztatott egy azonnali kávékészítő gépet. Ez képes volt szabályozni a kávékeveréken áthaladó gőz és víz mennyiségét, amely így ki tudta lúgozni a kávét. Elődeihez képest ennek a gépnek az volt az előnye, hogy kisebb mennyiségű, azaz akár egy csészényi eszpresszót is képes volt elkészíteni. Nem egyszerre többet, ahogy az addig szokás volt.

A 19-20. század fordulóján Luigi Bezzera is megépítette első kávéfőző gépét. Ezt pontosan az 1901-es évben szabadalmaztatta. Öt évvel később az olaszországi Milánóban egy nemzetközi kiállításon mutatták be a nagyközönségnek. Ezzel a géppel kapcsolatban használták legelőször a „café espresso” kifejezést. Mai szemmel nézve azonban ez még mindig egy rövid idő alatt, maximum 2 bar nyomáson átcsepegtetett kávé volt. A Bezzero vállalat ma is, immár negyedik generációs családi vállalkozásként kínálja termékeit.

A háború utáni első karos kávéfőzőgép

A háború és a két világháború közötti időszak nem kedvezett a minőségi kávénak. A következő áttörés ezen a területen csak a második világháború után, 1947-ben következett be, amikor bemutatták az első karos kávéfőzőt. Ez egy menetes dugattyúval és egy robusztus rugóval rendelkezető speciális rendszer volt, amelynek karját kézzel nyomták össze. Ennek köszönhetően 8 bar körüli nyomást lehetett elérni, ami abban az időben valóban egyedülálló volt. Ennek az úttörő gépnek a megalkotója, amely megalapozta a modern kávégépeket, nem más volt, mint Achille Gaggia. A Gaggia márka Olaszországban ma is háztartási készülékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Hála neki, az emberek már szinte pontosan ugyanolyan igazi olasz eszpresszót ihattak, ahogyan ma is ismerjük. Idővel további fejlesztések történtek. Megjelentek a kávéfőzők, amelyek képesek állandó nyomást fenntartani a teljes extrakciós folyamat során, ami még tökéletesebb ízű kávét eredményezett.

60-as évek és a világűr meghódítása

A gazdasági fellendülés és az űr meghódítása nem hagyta hidegen az olasz Carlo Ernesto Valentét sem, aki kávéfőzőinek az űr által ihletett neveket adott. 1961-ben, azaz abban az évben, amikor az ember először bepillantott a világűrbe, megjelent az első Faema gép, amely a főzési folyamat során állandó nyomást és hőt tartott fenn. A Faema E61 volt az első olyan kávéfőző, amely a víz kipréseléséhez szivattyút használt és így kar használata nélkül akár 9 bar nyomást is el tudott érni. A világ első teljesen automata kávéfőzőjére azonban 1970-ig kellett várni.

Kávéfőzőt minden lakásba

Az 1970-es évek elejét a kávéautomaták megjelenése jellemezte az átlagemberek otthonát. A Krups cég úttörő volt ezen a téren, amikor előállt az első otthoni eszpresszógéppel. Akkoriban azonban egy ilyen készülék beszerzése még elég nagy luxusnak számított. Ez az 1990-es évek végére változott meg, amikor a gyártási költségeknek és ezáltal az eladási árak csökkenésének köszönhetően már az átlagcsaládok is egy megengedhettek maguknak egy eszpresszógépet. Ez idő tájt jelent meg az első kapszulás kávéfőző is, amely lehetővé tette, hogy bárki kávéházi jellegű kávét készítsen otthon is. Konkrétan a Nestlé vállalat egyik gépéről volt szó, amely 1996-ban szabadalmaztatta a Nespresso márkájú kapszulás eszpresszógépét.

Tudta, hogy?

Régi modellek vagy modern kávéfőzők – a terméken kívül a kávé végső ízét mtöbb tényező is befolyásolja. Ilyen az elkészítés módja, az őrlés intenzitása és természetesen maga a kávé típusa – pörkölés, fajta, származási régió – mindezek a tényezők (és még sok más) kölcsönhatással vannak egymásra. És mivel mindenki mást szeret – kesernyésebb/savanykásabb kávét (a pörkölési időtől függően), eleinte kicsit kísérleteznie kell. A piacon ugyanis számos szemeskávé márka létezik és az embernek próbálgatnia kell, hogy melyik ízlik neki a legjobban.

Ebben a folyamatban érdemes figyelembe venni a víz minőségét is. A kávé végső ízét apró különbségek is befolyásolhatják. Ez különösen igaz a vízre – próbálja meg ugyanazt a kávét csapvízzel és szűrt vízzel elkészíteni. Biztosan érezni fogja a különbséget. Jó hír, hogy az automata kávéfőzők víztartályukban vízszűrőt is tartalmaznak.

Manapság milyen kávéfőzőtípusok közül választhat?

A korábbiakhoz képest a piac mai kínálata olyan nagy, hogy minden kávérajongó megtalálja a neki valót. A kávé elkészítési módját és a kávé vagy más italok kínálatát tekintve azonban a gépeknek annyira nagy a választéka, hogy első pillantásra nehéz lehet gyorsan eligazodni. Választhat ugyanis a csepegtetős kávéfőzők, karos kávéfőzők, automata eszpresszógépek, kapszulás kávéfőzők, valamint más alternatív kávéfőzők, például mokkáskannák vagy french press és egyebek közül. Milyen előnyei vannak az egyes kávégép-típusoknak és kinek szánták őket?

Csepegtetős kávéfőzők

A legegyszerűbb és legrégebbi kávéfőző gépek közé a csepegtetős kávéfőzők tartoznak, amelyek a cseh háztartásokban az első automata kávéfőzők lettek.

Előnyeik közé tartozik mindenekelőtt az, hogy viszonylag rövid idő alatt elég nagy mennyiségű kávét tudnak készíteni. Így egyszerre az egész családnak vagy egy kisebb irodának is lefőzhető a kávé. Sajnos a csepegtetett kávé nem büszkélkedhet olyan erős ízzel és aromával, mint például az eszpresszó, amelyet nagy nyomáson készítenek. A csepegtetett kávéban kevesebb koffein van, mint más típusú kávéitalokban. Ezért ideális azok számára, akik naponta nagy mennyiségű kávét isznak, vagy akiknek emésztő- vagy idegrendszere túlérzékeny a koffeinre. A csepegtetett kávé egy könyv vagy egy jó film mellett nagyszerű ital az esti pihenésnél.

A csepegtetett kávé elkészítéséhez őrölt kávéra van szükség. Attól függően válassza ki az őrlés durvaságát, hogy a gép szűrővel van-e felszerelve, vagy eldobható papírfiltereket használ. A durvább őrlésű kávé jobban megfelel a szűrős kávéfőzőnek, míg a papírfiltert igénylő gép a nagyon finomra őrölt kávéval is megbirkózik.

A csepegtetős kávéfőzők előnyei:

  • Más kávéfőzőkkel ellentétben egyszerre nagyobb mennyiségű kávét készít.
  • A csepegtetős kávéfőzőn és a kávén kívül csak egy papírszűrőre van szükség.
  • A csepegtetett kávé íze lágyabb, mint az eszpresszóé.
  • A csepegtetett kávét nem kell azonnal elfogyasztani, hidegen is jó ízű.
  • A csepegtető kávéfőzőből készült kávé jeges kávé, fagylaltos kávé vagy frappé készítésére is alkalmas.
  • Olyan csepegtetőket is lehet vásárolni, amelyek nem igényelnek papírfiltert.

A csepegtető kávéfőzők hátrányai:

  • A csepegtetett kávé végső íze nagyban függ a filter minőségétől.
  • A filter felfogja a kávéolajokat is, amelyek a kávé jellegzetes aromáját adják.
  • A csepegtetett kávé aromája és íze kevésbé intenzív, mint az eszpresszóé.
  • A csepegtetett kávé elkészítése időigényesebb.

Kinek alkalmasak a csepegtető kávéfőzők

A csepegtető kávéfőző egy olyan család számára alkalmas, ahol egyszerre többen isznak kávét. Például a Tefal digital csepegtető kávéfőző egyszerre akár 15 csésze kávé elkészítésére is képes. Az így elkészített italt még a kisgyermekes vagy szoptató anyukák is élvezhetik. A koffeinmentes kávé különösen nekik a legjobb választás. Bár az eszpresszó több koffeint tartalmaz, mint a csepegtetett kávé, figyelembe kell venni, hogy a csepegtetett kávéból valószínűleg többet isznak. Szerencsére ma már sokféle kiváló minőségű koffeinmentes őrölt kávé közül választhatunk, így a csepegtető kávéfőző a család minden kávészerető tagja számára hasznos lesz.

Mire figyeljünk a csepegtető kávéfőző kiválasztásakor

Egy csepegtető kávéfőzőnél érdemes jobban figyelembe venni az extra funkciókat, mint más típusú kávéfőzőknél. Ilyen lehet egy időzítő, amellyel ügyesen megoldhatja a csepegtetett kávé hosszú főzési idejének problémáját. A lassabb felkészülés különösen a minden percet számoló aktív embereket riaszthatja el. Másrészt, ha bekapcsolja a csepegtetőgépet, amíg a gép elkészíti a kávét, ön megsétáltathatja a kutyáját vagy elmehet egyet kocogni, és hazaérkezéskor egy friss és illatos kávé fogja várni. Vagy inkább szerezzen be egy időzítővel ellátott csepegteatős kávéfőzőt, amelyet úgy is be lehet állítani, hogy pontosan ébredéskor legyen kész a reggeli kávéja.

Karos kávéfőzők

Hányszor figyelte már lenyűgözve egy kávézóban a baristát, aki szinte karmesterként bánik a karos kávéfőzővel? Ezt a gépet egyszerűen tudni kell használni – ez az igazi kávéínyencek rituáléja. Ezt pedig már a beszerzéskor figyelembe kell venni. Ha a kávét tényleg gyorsan szeretné elkészíteni, akkor inkább az automata vagy kapszulás kávéfőzőket válassza.

A karos kávéfőző a víz melegítését biztosító részből és egy szivattyúból áll, amelynek feladata a megfelelő nyomás biztosítása. A karos kávéfőzők elválaszthatatlan része természetesen a fémszűrőt tartalmazó kar. Ennek belsejében zajlik a kávé készítésének fő szakasza. A karos kávéfőzők általában gőzfúvókával is rendelkeznek, amellyel a cappuccinóhoz vagy a caffé lattéhoz tejhab készíthető. A fúvóka használata, akárcsak az egész karos kávéfőzőé némi gyakorlatot igényel. Az első próbálkozások során ezért el kell sajátítani az előkészítési folyamatot – a habosítás és a extrakció hosszát. A gőzfúvóka már kihűlt italok felmelegítésére is használható. A kávé esetében a melegítés a felszolgált csészék szempontjából is fontos. A karos kávéfőzők is tudnak csésze-előmelegítést kínálni, hogy a frissen főzött kávé ne hűljön ki olyan gyorsan. És valljuk be, a felmelegített bögréből készült kávé valahogy jobb ízű is.

A karos kávéfőzők előnye az áruk, ami az automata kávéfőzőkhöz képest igazán vonzó. Bár egy karos kávéfőzőhöz hozzáértő kezelőre van szükség, de ugyanolyan minőségű, sőt talán még jobb eszpresszót, lattét vagy cappuccinot készíthet, mint egy automatával.

A karos kávéfőzők előnyei:

  • A kávé elkészítésének minden lépését teljes mértékben ön irányítja.
  • A kávé végső ízét hozzáértésével és tapasztalatával befolyásolhatja.
  • Különböző típusú kávékat lehet készíteni.
  • Alapvető nyersanyagként őrölt kávét kell használni.
  • Ezt a kávérajongók nagyra fogják értékelik.
  • Alacsonyabb villamosenergia-fogyasztás.
  • Kevésbé helyigényes.
  • Olcsóbb, mint az automata készülékek.

A karos kávéfőzők hátrányai:

  • A kávé kézi őrlése és a megfelelő mennyiség lemérése.
  • A kávéfőző mellett egy kávédaráló is szükséges. Például a Krups kávédaráló 17 őrlési finomsági fokozattal rendelkezik.
  • Időigényes kávéfőzés.
  • A kart minden használat előtt alaposan meg kell tisztítani.
  • Ismerni kell a tökéletes kávé készítésének titkát.

Kik számára alkalmasak a karos kávéfőzők?

Az igazság az, hogy nem mindenki lesz elragadtatva a karos kávéfőzőtől. Aki szereti a kávékészítés művészetét, szeret új eljárásokat kipróbálni és nem bánja, hogy minden csésze más lesz attól függően, hogyan sikerült adagolni a kávét vagy felhabosítani a tejet, annak mindenképpen érdemes beszereznie egy karos kávéfőzőt. A kávé elkészítése karos kávéfőzővel kizárólag a kezelőtől függ és ő határozza meg a kávé minőségét. A karos kávéfőzők azonban olcsóbbak, mint az automaták és ha alacsony teljesítményű modellt választ, olcsó lesz az üzemeltetése is.

Mire figyeljünk a karos kávéfőző kiválasztásakor?

A karos kávéfőző esetében a készített italok minőségét a kezelő képességein kívül a gép minősége is befolyásolja. A nyomásingadozás miatt minden otthoni kávéfőzőnek (nem csak a karos gépeknek, hanem az automata gépeknek is) 15 bart kell kibírnia. Ennek köszönhetően készíthet igazán jó eszpresszót. Ha kevesebb mint egy perc alatt különösen sűrű habot szeretne, keresse például a Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso karos kávégépet. A karos kávéfőzők előnye a viszonylag széles teljesítménytartomány. 300 W-os, de 2200 W-os bemeneti teljesítményű gépek is kaphatók. Azoknak, akik karos kávéfőzőt vásárolnak, általában nem fontos a kávé elkészítésének sebessége és kisebb bemeneti teljesítményű karos kávéfőzőt érdemes beszerezni. A bekapcsolás után tovább tart amíg használatra kész lesz, olcsóbb lesz a működtetése. A nagyobb teljesítményű karos kávéfőzők azonban gyakran rendelkeznek néhány extra funkcióval.

Automata kávéfőzők

Ha nincs sok ideje a kávéfőzésre, de mégis a lehető legjobb italokat szeretné élvezni, akkor próbálja ki az automata kávégépeket, amelyeknél nem kell a kávé helyes adagolásával vagy a gép hosszadalmas tisztításával bajlódni. Az automata kávéfőző az adott italhoz egy gombnyomással automatikusan adagolja a kávét, felgőzöli a megfelelő mennyiségű forró vízzel és ha az egész folyamat befejeződött, a hulladékot egy kijelölt tartályba helyezi, amelyet önnek csak ki kell ürítenie. Ezért ez a kávé elkészítésének legegyszerűbb és legkényelmesebb módja. Az automata kávéfőzők sajnos a legdrágábbak az összes kávéfőző típus közül, ráadásul rendszeresen tisztítani és vízkőmentesíteni is kell őket. Másrészt vannak olyan automata gépek, amelyek szemes kávét és őrölt kávét is használnak, és a még nagyobb kényelem érdekében olyan tejrendszerrel ellátott modellek is találhatók, amelyek a tejhabot is képesek felhabosítani kedvenc kávéitalaihoz. Automata kávéfőzők esetében is választhat gőzfúvókával ellátott gépet. De egy kis gyakorlásra és erőfeszítésre most is szükség lesz.

Az automata kávéfőzők előnyei:

  • A kávéfőzés nagyon egyszerű és hihetetlenül gyors.
  • Az automata készülékek otthoni és munkahelyi célokra egyaránt használhatók.
  • A kávéfőzőnek mindig része a daráló.
  • Automatikus öblítési és vízkőmentesítő ciklus.
  • Italok készítése frissen őrölt kávéból egyetlen gombnyomással.
  • További költségek nélkül a kávédarálóra vagy a tejhabosítóra.

Az automata kávéfőzők hátrányai:

  • Magasabb ár.
  • Nagyobb helyigény.
  • A gépek más típusoktól eltérően általában kissé zajosabbak (a kávé darálása miatt).
  • A tejcsatornák gondos karbantartásának szükségessége – a tejes ital készítésekor tényleg ügyelni kell a higiéniára (ideális esetben minden használat után), mert a tejtartály és a csövek öblítése mellett a gép „fejét” is meg kell tisztítani, amelyen a tej átfolyik.

Kiknek ajánlott az automata kávéfőző?

Az automata kávéfőzőt minden olyan kávérajongó értékelni fogja, aki naponta több csészével is megiszik és még kísérletezni is szeret. De az elkészítés részleteivel nem akar foglalkozni, nem akar kézzel kávét őrölni vagy tejhabot verni. Az automata kávéfőzőben a kávé elkészítésének teljes folyamata a kezelőtől függetlenül történik. Bár ezért a luxusért felárat kell fizetni, maga a készülék üzemeltetése már viszonylag olcsó. Az automata eszpresszógép a single háztartásoknak és a gyermekes családoknak egyaránt megelégedést okoz, de a GYES-en lévő anyukák vagy a vállalati konyha dolgozó is értékelni fogják.

Meg kell jegyezni, hogy a tejes kávéitalok készítésekor a kávéfőző karbantartása és a tej minősége egyaránt fontos – mindkettő hatással van a kapott ízre. A sűrű tejhabhoz jobbak a friss és teljes zsírtartalmú tejek, ezért a karbantartás szempontjából a lehető legegyszerűbb megoldás olyan kávéfőzőt választani, amely a tejesdobozhoz közvetlenül csatlakoztatható. Ellenkező esetben, ha egy levehető (műanyag, fém vagy üveg) tejtartályt kell csatlakoztatni a géphez, a karbantartás körülményesebb lesz.

Hogyan csatlakoztassuk a kávéfőzőt dobozos tejhez? A tejhab elkészítéséhez csak egy tömlőre van szükség, amelyet minden kávéfőző tartalmaz. A tömlő egyik végét a gép fejébe, a másik végét pedig közvetlenül a dobozba vagy a tejeskancsóba kell dugni. Így nem kell a tejet olyan tartályokba önteni, amelyeket később szét kell szerelni és meg kell tisztítani. A végén a tömlőt víz alatt leöblíti, a kávéfőző tejkörének tisztítása automatikus. Az eredmény egy krémes, sűrű hab és minimális karbantartás.

Mire figyeljünk, ha automata kávéfőzőt választunk?

Ha automata kávéfőzőt választ, összpontosítson a felszereltségére, az elkészítehető italok számára és típusára. Ezek a gépek általában beépített acél vagy kerámia darálóval vannak felszerelve, amelyekben az őrlés durvasága több fokozatban állítható. Nézze meg, hogy az új gépet hány kávéfajtához tervezték.

Az olcsóbb automata kávéautomaták csak néhány italt kínálnak. Egy jó eszpresszót, lungot vagy americanot talán mind meg tud főzni. De a kifinomultabb és természetesen drágább gépek már tejes kávéitalok elkészítésére is alkalmasak, mint például a cappuccino, café latte vagy a latte macchiato. Ha szereti ezeket a tejes kávéitalokat, és rendszeresen szeretné őket élvezni, akkor érdemesebb lesz beszereznie egy automata kávéfőzőt, például a Krups Intuition Preference-t. Ha azonban főleg eszpresszóhoz vásárol kávéfőzőt, és csak néha támad kedve tejes italokat fogyasztani, akkor egy olcsóbb, gőzfúvókával ellátott modell is megteszi, mint például a Krups Essential.

Kapszulás kávéfőzők

A kapszulás kávéfőzők viszonylag olcsók. Ezért sok kávérajongót megnyertek maguknak. Ezenkivül a működésük igen egyszerű. A víztartályt meg kell tölteni vizzel, behelyezni a kapszulát és ha a teteje átszakad, meg kell nyomni a gombot. Ezt követően a víz az átfolyásos vízmelegítőben elkezd melegedni, majd egy szivattyú segítségével a kapszulába kerül. Majd innen az alatta elhelyezett pohárba. Használat után egyszerűen csak ki kell dobnia kapszulát. A kapszulás kávéfőzők semmilyen módon nem állíthatók be. Az ital mennyiségét csak a tartályba betöltött víz mennyiségével lehet befolyásolni. Nagy előnye, hogy egy kapszulás kávéfőzővel remek ízű italok széles skáláját készítheti el. Inkább kisebb vagy single háztartásokba, illetve alkalmi kávéfőzésre alkalmas.

A kapszulás kávéfőzők előnyei:

  • Sokféle kapszula és ital közül választhat.
  • Könnyű kezelés.
  • Az italok gyors elkészítése.
  • Ideális egyedülálló háztartás vagy ritkán kávézó pár számára.
  • Kávéfőző alacsony ára.
  • A berendezés általában kis helyet igényel.
  • Meleg és hideg italok, például jeges tea is készíthető vele.

A kapszulás kávéfőzők hátrányai:

  • Nem lehet vele frissen őrölt kávéból készült italokat készíteni.
  • Egyszerre csak egy csészényit tud elkészíteni.
  • A kapszulák eléggé költségesek.
  • A kávé elkészítésekor sok hulladék keletkezik, ami rossz hatással van a környezetre.

Kiknek ajánlottak a kapszulás kávéfőzők?

A kapszulás kávéfőzők ideális választás azok számára, akik nem szeretnének egy adott ital részletes paramétereinek beállításával foglalkozni. Egyaránt ideális egyedülálló nők és férfiak háztartásába, valamint elfoglalt anyukák számára, akiknek gyermekei néhány percnél többet nem hagynak a kávé elkészítésére és elfogyasztására. Azok is értékelni fogják, akik szeretik a koffeinmentes kávét és más típusú italokat, például a fehér kávét, a csokoládés kávét stb. Csupán fel kell töltenie a víztartályt, behelyezni a gépbe a kapszulát és a gomb megnyomása után néhány másodpercet várni amíg az ital elkészül.

Mire figyeljünk a kapszulás kávéfőzőt kiválasztásakor?

Győződjön meg arról, hogy a gép legalább 9, de optimális esetben 15 bar állandó nyomást is elő tudjon állítani. Figyeljen a víztartály térfogatára is és igazítsa a család méretéhez. Egy single háztartás számára egy 0,5 literes tartály elegendő, de egy négytagú, gyermekes családnak legalább 2 literre van szüksége. A szülők kávét, a gyerekek pedig finom kakaót készíthetnek, amely kapszulában szintén megvásárolható. Nézze meg a kávéfőző teljesítményét. Bekapcsolás után elsősorban ez határozza meg a készülék felmelegedésének sebességét. Nem befolyásolja a kávé végső ízét. Ezért, ha szeretne az áramon spórolni, válasszon alacsonyabb teljesítményű készüléket. A kapszulás kávéfőzővel gyakorlatilag bármilyen forró vagy hideg kávét vagy nem kávés italt elkészíthet. Ebben csak a kapszulák kiválasztása korlátozza.

És milyen kávékat és kávéitalokat készíthet otthon?

A klasszikus eszpresszó, a dupla eszpresszó (doppio) vagy a hosszú eszpresszó lungo mellet, amelyet a legtöbb olcsóbb automata kávéfőző is el tud készíteni, más kávéitalok is elkészíthetők egy gombnyomással. Otthon is élvezheti a tökéletes cappuccino ugyanolyan minőségben, mint a kedvenc kávézójában, a caffé latte-t vagy gyönyörködhet a latte macchiato szépségben, amelyhez legalább 250 ml űrtartalmú átlátszó poharakat kell beszerezni.

Eszpresszó

Minden automata kávéfőző rendelkezik egy gombbal eszpresszó készítésére. Ez egy hagyományos kávéital, amelynek bölcsője Olaszország. A kávé nagy nyomáson történő extrahálásával jön létre. Ahhoz, hogy az eszpresszó eredeti olasz legyen, be kell tartania a pontos eljárást. Hogyan? Készítsen kb. 8 gramm frissen őrölt kávét, lehetőleg egy állítható őrlési finomságú kávédarálóval. Adjon hozzá 91 °C körüli hőmérsékletű vizet, amelyet legalább 9, de optimális esetben 15 bar nyomású kávén présel át. A kb. 25 másodperces extrakciós időt is be kell tartani. Ha mindent jól csinált, akkor egy csészényi, körülbelül 30 ml erős, felejthetetlen izű kávét tartalmaz. Túl bonyolult? Akkor nyomjon meg egy gombot az automata kávéfőzőn, és az mindent megtesz ön helyett.

A klasszikus eszpresszó mellett létezik dupla eszpresszó is, amelyet espresso doppio néven is ismernek. Elkészítéséhez kétszer annyi kávét és vizet használnak. Így ugyanolyan intenzitású, de kétszer akkora mennyiséget kaphat, mint egy klasszikus eszpresszónál.

A kevésbé intenzív eszpresszót eszpresszó lungónak nevezik. Ennek mennyisége a hagyományos eszpresszó duplája, mivel az elkészítéshez kétszer annyi vizet használnak. De a kávé továbbra is 8 gramm, mint egy eszpresszónál. Általában legalább 120 ml térfogatú csészében szolgálják fel, így a csésze mérete és a kávémennyiség aránya megfelel egy klasszikus eszpresszónak.

Espresso macchiato

Tulajdonképpen miért nem tejjel isszák az eszpresszót? Mert tejhabbal isszák. Ez az eszpresszó macchiato. Ezt az italt eredetileg úgy készítették, hogy az eszpresszó krémjébe egy kanál kis tejhabot tettek. Az automata gépek azonban úgy készítik el, hogy a csészében lévő eszpresszó tetejére tejhabot tesznek. Első pillantásra az espresso macchiato inkább egy kisebb térfogatú cappuccinóra hasonlít. Az erős íz azonban gyorsan meggyőzi arról, hogy ez mégis eszpresszó.

Ristretto

Ezt az italt néha kis eszpresszónak is nevezik. De pikoló néven is találkozhat vele. Elkészítése hasonló az eszpresszóéhoz, de a felhasznált víz mennyiségében különbözik. Ez általában csak 22 ml. A ristretto jellegzetessége az igazán intenzív és erős kávéíz, a felszínen sűrű vagy krémes habbal. Mivel a ristretto kávé a gépben gyorsabban kerül feldolgozásra, nem tartalmaz annyi koffeint, mint a klasszikus eszpresszó. A ristretto bölcsője az olaszországi Nápoly, ezért, ha arra jár, mindenképpen próbálja ki az igazit. A ristretto otthoni elkészítéséhez nagyon finomra őrölt kávéra van szükség, ezért jobb, ha rábízza magát egy automata gépre, és így hoz haza egy darab Itáliát.

Cappuccino

Ez az ital különösen népszerű a szebbik nem körében. Otthon nem egyszerű igazán tökéletes cappuccinót készíteni. Eszpresszót, forró tejet és tejhabot kell biztosítania, mindezt 1:1:1 arányban. A habnak legalább 2 cm magasnak, és nagyon sűrűnek és krémesnek kell lennie. Ezért ajánlatos a normál tejnél több zsírt tartalmaző teljes zsírtartalmú tejet használni, hogy a hab megfelelő állagát és textúráját elérje és fenntartsa. Egyes gépek azonban a cappuccinóhoz szükséges tejhabot félig fölözött tejből vagy akár kókusztejből is el tudják készíteni.

Caffé latte

Mindkét ital a luxus kávéautomaták kötelező választási lehetőségei közé tartozik. A caffé latte lényegében egy olyan ital, amely normál eszpresszóból és nagyobb mennyiségű tejből áll. Ez általában 200 ml körüli. A caffé latte-t nagy, körülbelül 250 ml űrtartalmú bögrében szolgálják fel. Az ital két rétegből áll és gyakran összetévesztik egy másik kávéitallal, amelynek neve hasonlóan hangzik. A caffé latte-tól eltérően azonban a latte macchiato három réteggel büszkélkedhet, ezért magas, átlátszó falú pohárban szolgálják fel, ahol a szerkezete tökéletesen láthatóvá válik. Az italok közötti különbség már elkészítésük során észrevehető. Míg a latte macchiato esetében az eszpresszót a kész tejbe öntik, addig a caffé latte esetében a tejet és a tejhabot adják az eszpresszóhoz.

Latte macchiato

Valójában, hogy készül a latte macchiato? Az első lépés a tejhab felhabosítása, amelyet aztán abba a pohárba töltünk, amiben az italt tálaljuk. A következő percben a hab részben elválik a tejtől, és ekkor jön el az ideje, hogy hozzáadjuk az eszpresszót. Ez a hab alá folyik és egy rétegben megáll a tej fölött. Természetesen a habon utána is látható marad a pont, ahol az eszpresszót beöntöttük. Az így kapott ital, mint a caffé latte esetében 30 ml kávét és 200 ml habos forró tejet tartalmaz.

Americano

Ez 1:5 arányban forró vízzel hígított eszpresszó. Az ital két módon is elkészíthető, úgy, hogy az eszpresszóba vizet öntünk, vagy úgy, hogy az eszpresszót öntjük a vízbe. Az americanón a krém minimális és gyorsan feloldódik.

Egyes összetevők (kávé, víz, tej és tejhab) hozzávetőleges mennyisége a kiválasztott kávéitalok esetében

Ital típusa Kávé mennyisége Vízmennyiség Tejmennyiség Tejhab térfogata
Eszpresszó 8 g 30 ml
Ristretto 8 g 22 ml
Espresso lungo 8 g 60 ml
Espresso dopio 16 g 60 ml
Espresso macchiato 8 g 30ml 10 ml
Americano 8 g 180 ml
Cappuccino 8 g 30 ml 30 ml 30ml
Latte macchiato 8 g 30 ml 180 ml 20 ml
Caffé latte 8 g 30 ml 180 ml 20 ml

Az automata kávéfőző kiválasztásakor milyen műszaki paraméterekre kell odafigyelni?

Mielőtt kávéfőzőt vásárol, tisztában kell lennie azzal, hogy mennyi időt szeretne a kávé elkészítésével tölteni, mennyit kell elkészítenie egyszerre, milyen gyakran fogja használni a kávéfőzőt, és hogy szemes vagy őrölt kávéból szeretné-e készíteni. E kérdésekkel összefüggésben érdemes elgondolkodnia azon, hogy egy kapszulás kávéfőző, egy automata kávéfőző gép kávédarálóval, egy karos kávéfőző, vagy inkább egy csepegtető kávéfőző lesz-e a legjobb választás.

Filteres kávégép WMF KITCHENminis® Aroma Thermo 04.1226.0011

Filteres kávégép WMF KITCHENminis® Aroma Thermo 04.1226.0011

Szűrtkávé főző, amely nemcsak elegáns megjelenésével, karcsú testével és kidolgozott részleteivel nyűgözi le. Egy finom csésze kávé melegen tart, és ott van amikor igazán szükség van rá.

04.1226.0011
Készleten
45790 HUF
Részletek
Filteres kávégép WMF KITCHENminis® Aroma 04.1227.0011

Filteres kávégép WMF KITCHENminis® Aroma 04.1227.0011

A szűrt kávé szakértője egy pár vagy kisebb háztartás számára. Nagyon könnyen használható, és akár 5 csésze finom kávét készíthet egyszerre. Ezenkívül melegen tartja a kávét, amíg meg nem kívánja.

04.1227.0011
Készleten
30204 HUF
35690 HUF
Részletek
Karos kávégép WMF Lumero 04.1236.0011

Karos kávégép WMF Lumero 04.1236.0011

Tulajdonság A WMF LUMERO 04.1236.0011 eszpresszó kávéfőző egy olyan eszköz, amely készen áll arra, hogy bármikor kényeztesse Önt egy fényűzően elkészített kávéval. A 15 bar nyomás és az 1,4 kW teljesítmény minden frissen őrölt kávéból maximális aromát és ízt biztosít , és egyszerre akár két csészével is készíthet. A beépített tejhabosító fúvóka  pedig gazdag sűrű tejhabot varázsol. Legfontosabb tudnivalók Matt kiváló minőségű Cromargan® burkolat Eszpresszó / Cappuccino / Latte Macchiato / Cafe Americano Elegáns dizájn, LED-es világítással Thermoblock fűtési rendszer Felmelegedés akár 40 másodperc alatt Egy gombnyomással készítsen legfeljebb két csésze eszpresszót vagy doppio-t Állítható magasságú tárolóhely csészék és poharak számára Kivehető víztartály szintjelzővel Beépített kiváló minőségű tejhabosító fúvóka tejhab, forró tej vagy forró víz tea elkészítéséhez Teljesítményfelvétel 1400 W 15 bar nyomás

04.1236.0011
Készleten
116990 HUF
Részletek
Filteres kávégép Tefal Sense CM693110 1,25 l

Filteres kávégép Tefal Sense CM693110 1,25 l

Dobja fel a reggelét a Tefal Sense kávéfőzővel! Ez a könnyen kezelhető filteres kávéfőző , akár 15 csésze elkészítésére alkalmas továbbfejlesztett szűrővel illetve nagyméretű víztartállyal van felszerelve a kávé teljes és intenzív ízének biztosítása érdekében. 

CM693110
Készleten
20013 HUF
31990 HUF
Részletek
Automata kávéfőző Krups Intuition Preference Plus EA875E10 króm& tejhabosító

Automata kávéfőző Krups Intuition Preference Plus EA875E10 króm& tejhabosító

A prémium króm színű Krups Intuition Preference Plus automata kávéfőző kiváló kávét készít Önnek otthona kényelmében. Verhetetlen egyszerűséggel kezelhető  okostelefonokról is . 15 ital választása tejjel, 15 bar nyomás.

EA875E10
Készleten
256450 HUF
409990 HUF
Részletek
Automata kávéfőző Krups Evidence EA890810 fekete

Automata kávéfőző Krups Evidence EA890810 fekete

A legapróbb részletekig tökéletes eszpresszo és cappucino - ez az aminek nap mint nap részese lehet ha az Evidence kávéfőzőt választja. Intuitív működés, praktikus funkciók és a maximális kényelem jellemzi.

EA890810
Készleten
212450 HUF
299990 HUF
Részletek
Automata kávéfőző Krups Evidence Plus EA894T10 titán

Automata kávéfőző Krups Evidence Plus EA894T10 titán

Tulajdonságok A Krups Evidence Plus EA894T10 automata, egyszerűen használható kávéfőző tökéletes társ minden kávékedvelőnek. Ez az automata eszpresszógép kiváló kávéitalokat kínál egyetlen gombnyomással.  Ezzel a Krups készülékkel gyerekjáték a kávékészítés, élvezze otthona kényelmében a finomabbnál finomabb italokat. Legfontosabb tudnivalók Nagy OLED kijelző Direct Launch rendszer 2 ital egyszerre 19 féle ital Kúp alakú Active speed daráló Automatikus tisztítás Kompakt, praktikus és elegáns formaterv minden bizonnyal a konyhája díszévé válik Hat féle ital közvetlenül, egyetlen nyomógomb megnyomásával elkészíthető (eszpresszó, hosszú kávé, cappuccino, latte macchiato, caffe latte és a tea)

EA894T10
Készleten
249990 HUF
Részletek
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Touch taupe KP270A10

Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Touch taupe KP270A10

Tulajdonságok A Krups Dolce Gusto Infinissima Touch KP270A10 kapszulás kávéfőző szürkés-bézs színben, minimalista dizájnjával, amelyet a végtelenség szimbóluma ihletett, nemcsak dísze minden konyhának, hanem mindenekelőtt hasznos segítője is. A NESCAFÉⓇ Dolce Gusto kapszulák széles választékának köszönhetően pillanatok alatt elkészíti kedvenc italát Önnek. Kényeztesse magát eszpresszóval 30 másodperc alatt! Egyszerűen helyezze be a választott kapszulát a készülékbe, és válassza ki a forró vagy jeges extrakciót. Ha elégedett a kávé méretével, állítsa vissza a kart az eredeti helyzetébe.  Fontos tudnivalók Könnyű kézi működtetés Nyomás 15 bar 1,2 literes víztartály Vízkőmentesítést jelző lámpa Italok széles választéka Csepegtető rendszer Vízkőmentesítő rendszer Automatikus kikapcsolás Energiatakarékos mód Áramfelvétel 1500 W Méretek : Szélesség: 15,5 cm Magasság: 28,6 cm Mélysége: 37,28 cm Súly: 2,7 kg

KP270A10
Készleten
61990 HUF
Részletek
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Pixie XN304T10 titán

Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Pixie XN304T10 titán

Tulajdonságok A Krups Nespresso Pixie XN304T10 Kapszulás kávéfőző minden lungo, valamint espresso rajongó számára tökéletes társ. Kivehető 0,7 liters víztartállyal rendelkezik, valamint automatikusan befejezi a kávéfőzést, az ital elkészültekor. Fontos tudnivalók 2 program (lungo, espresso) Automatikus kikapcsolás 1260W Kivehető víztartály Víztartály kapacitása 0,7 liter Telített kapszulatároló jelzés

XN304T10
Készleten
49990 HUF
Részletek
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Atelier XN890831

Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Atelier XN890831

Tulajdonságok A Krups Atelier XN890831 kapszulás kávéfőző fekete színű. Ha olyan multifunkcionális kávéfőzőt keres, amelyben bármilyen típusú italt készíthet, például az eszpresszótól a latte macchiatón át a forró csokoládéig. Ne keressen tovább az Ateliert Önnek találták ki! Nagyon könnyen használható, hideg és meleg italok elkészítéséhez, ezen felül egy extra hatékony tejhabosítóval rendelkezik, amellyel isteni tejhabot lehet készíteni legyen szó szója tejről vagy bármi másról. Legfontosabb tudnivalók Nyomás 19 bar Minden kávé- és tejitalhoz Forró és hideg Automatikus hideg és meleg tejhabosítás Automatikus kikapcsolás

XN890831
Készleten
124790 HUF
Részletek
Karos kávéfőző Krups Opio XP320830

Karos kávéfőző Krups Opio XP320830

Tulajdonságok Karos kávéfőző könnyű kezelhetőséggel az igazán finom eszpresszó és az ízletes cappuccino elkészítéséhez.  A Krups Opio karos kávéfőzővel pillanatok alatt igazi szakemberként fog készíteni finom eszpresszót . A 15 bar nyomású kávéfőző professzionális minőségben garantálja a rendkívüli ízt és aromát . Készíthet egyszerre 2 italt is, és a gőzfúvókának köszönhetően élvezheti a krémes cappuccinot is. Legfontosabb tudnivalók 15 bar nyomás Nagy térfogatú víztartály Tartozékok a tökéletes eszpresszóhoz Dupla eszpresszó egyetlen érintéssel

XP320830
Készleten
55990 HUF
Részletek
Karos kávéfőző Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso XP442C11

Karos kávéfőző Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso XP442C11

Tulajdonságok Mesés kávéról álmodik? Mese lenne vagy valóság? A Krups Steam & Pump Virtuoso karos kávéfőzővel ez már nem csak álom! Sűrű tejhab egy finom cappuccinon vagy caffè latten, ráadásul a Virtuoso olyan kompakt, hogy elfér egy kis konyhában is, így nem kell több kompromisszumot kötnie. A sokoldalú készülék lehetővé teszi 2 csésze egyidejű elkészítését. A csomagban egy adagolókanalat is talál, amely mindig garantálja az ideális kávémennyiséget. Lenyűgöző ízekkel és aromákkal teli eszpresszót készít a  15 bar nyomásának köszönhetően. A készülék melegvíz funkcióval is rendelkezik tea vagy más forró ital készítéséhez.  Legfontosabb tudnivalók Kompakt méret Modern design Készítsen 1 perc alatt eszpresszót Thermoblock rendszer a gyors bemelegedéshez Gőzfúvóka a tejhabhoz Egyszerű kezelés Szivattyú 15 bar nyomással Forró víz előkészítési funkció a teához Könnyű vízpótlás Literes víztartály Kivehető csepegtető tálca rozsdamentes acél ráccsal Intelligens funkciók A csomagolásban adagolókanál és tömörítő tartozék a tökéletes kávé érdekében

XP442C11
Készleten
88990 HUF
109990 HUF
Részletek

Gőznyomás és vízhőmérséklet

Ha valamelyik automata kávéfőző mellett dönt, amelyek nagy nyomáson működnek, érdeklődjön a gép által előállítható maximális nyomásról. Ez azonban többé-kevésbé csak ellenőrző kérdés, mert bár a profi kávéfőzőkben az eszpresszóhoz ajánlott nyomás mindössze 9 bar, a nyomásingadozások miatt minden otthoni kávéfőző 15 barral van felszerelve. Ez sokat segit a nyomás teljes extrakciós folyamat alatti fenntartásában, nem csak az elején – ahhoz, hogy a 30 ml-es csészényi eszpresszó jól felhabosodjon, legalább 30 másodpercig állandó nyomásra van szükség. A nyomáson kivül a víz hőmérsékletét is ellenőrizze. Ennek 88 és 92 °C között kell lennie.

Bemeneti teljesítmény

Minden perc számít önnek? Akkor a kávéfőző kiválasztásakor mindenképpen figyeljen a teljesítményre. Ez határozza meg, hogy a bekapcsolás utá, mielőtt a kávét elkészíthetné mennyi idő alatt melegszik fel a gép. Ez a tulajdonság azonban nem befolyásolja a csészében lévő kávé minőségét.

Darálás durvasága

A beépített darálóval rendelkező automata kávéfőzők mindig lehetővé teszik a kávéőrlés durvaságának beállítását is. Ez akkor fontos, ha az ital ízét és aromáját akarja beállítani. Minél durvább az őrlés, annál tovább fog tartani az extrakció. Ez azt jelenti, hogy egy néhány tíz másodpercig tartó italhoz jóval finomabb őrlésre van szükség. Másrészt, ha túl finomra őrli a kávét, az eredmény egy nagyon erős ital lesz, amelynek íze már kellemetlen lehet. De mindenkinek más az ízlése, ezért több csésze által kell eltalálnia az eszpresszójának megfelelő őrlést. Emiatt előnyösebb olyan kávéfőzőt vásárolnia, amelynek darálója lehetővé teszi az őrlés durvaságának több fokozatban történő beállítását. Ebben az összefüggésben érdekelheti a Quattro Force technológia aktív nagy sebességű őrléssel, hidraulikus tömörítéssel, optimalizált párosító egységgel és öntisztító rendszerrel, hogy a kávéja mindig tökéletes legyen. Némely beépített darálóval rendelkező kávéfőző lehetőséget nyújt az őrölt kávéból készített italok készítéséhez is.

Állítható kifolyási magasság

A kifolyócső magasságának beállítása az otthoni kávékészítéskor lehetővé teszi bármilyen méretű csésze és pohár hasznalát. Ezért kényelmesen készíthet kis eszpresszókat vagy egy magas pohárba latte macchiato-t is.

Gőzfúvóka vagy automatikus tejhabosító rendszer?

Ez egy gyakori dilemma, mivel a gőzfúvókás gépek általában olcsóbbak. Ezek azonban több munkát is jelentenek, és ha nem tudja, hogyan kell használni a fúvókát, fennállhat a leforrázás veszélye. Emellett viszont a gőzfúvóka meglehetősen praktikus. Ha egy gombnyomással szeretne tejjel készült kávéitalokat készíteni, akkor jobb, ha olyan tejes kialakítású kávéfőzőt választ, amely az ön segítsége nélkül is képes az elkészítésre. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni a tejkör karbantartását és azt, hogy időről időre szét kell szerelni.

Automatikus tisztítás és vízkőmentesítés

A legtöbb felső kategóriás automata kávéfőzőgép rendelkezik ezzel a funkcióval. Sajnos még ebben az esetben sem kerülheti el a tisztító- és vízkőmentesítő termékek vásárlását, amelyeket egy vízkőmentesítési program keretében kell használni. Szerencsére a kávéfőző ezeket a szükséges tevékenységeket már magától elvégzi. Csak meg kell nyomnia a gombot és várni egy kicsit. A kávéfőző karbantartó rendszeréhez általában kijelzők kapcsolódnak, amelyek időben tájékoztatást nyújtanak a gép állapotáról.

Több csésze egyszerre és az előmelegítésük

Ha például ebéd után az egész családnak kávét szeretne főzni, válasszon olyan kávéfőzőt, amely egyszerre 2 csésze kávét tud készíteni. Nem kell olyan sokáig várnia. Kényelmes megoldás a csészék előmelegítése is, így a kávé lassabban hűl le, aromája jobban ki tud fejlődni, és a tökéletes crema még tovább tart.

Vízszűrés

Némely kávéfőzők, főleg az automaták vízszűrővel is fel vannak szerelve annak érdekében, hogy eltávolítsák a csapvízből a kellemetlen klóros utóízt, valamint a vízkőlerakódást, amely nem csak a kész ital ízét rontja el, de megtelepedik a gép nehezen hozzáférhető részein és idő előtti meghibásodást okozhat. Ezeket a szűrőket rendszeres időközönként cserélni kell, mivel a használat miatt eltömődnek. Minél keményebb a víz az otthonában, annál több vízkő keletkezik, és a szűrőt annál gyakrabban kell cserélni. Az átlagos időköz, amely a készülék használatának intenzitásától is függ, körülbelül 2-3 hónap.

Víztartály

A víztartály az automata kávéfőzők szerves része. Használatának kényelmét különösen befolyásolja, hogy a kivehető-e a kávéfőzőből és a kávéfőzőtől függetlenül tölthető-e vagy tisztítható. Fontos az űrtartalma is, amelyet a család méretéhez kell igazítani. Ez általában 0,5 és 2,5 liter között mozog. Egy négytagú család számára egy legalább 2 liter körüli tartályú kávéfőző az optimális; egy egyszemélyes háztartásba 0,5 liter is elég.

További prémium funkciók és kialakítás

Egyes kávéfőzők egyéb praktikus funkciókat is kínálnak, mint például a csésze megvilágítása, amely különösen kora reggel hasznos, vagy Smart Slide okoskijelző technológiarendkívül intuitív és könnyen kezelhető kezelőfelület, állítható kijelző kialakítással (a technológia hasonló ahhoz, amelyet az okostelefonokban is használnak). Sokan értékelni fogják, hogy egyes eszközök távolról mobiltelefonról vagy táblagépről is vezérelhetők. A további funkciók közé tartozik a kedvenc beállítások elmentésének lehetősége, valamint a fényjelzés, vagy két ital egyidejű elkészítésének lehetősége, beleértve a tejhabbal készült italokat is.

A kávéfőző azonban nem csupán egy technikai csoda, hanem egy hétköznapi készülék is, amelynek illeszkednie kell a konyha vagy az iroda stílusához, és megjelenésével ki kell egészítenie azt. Többé nem kell csak fekete, fehér vagy ezüst színű, szögletes modellek közül választania. Az ívelt alakok, de az extravagáns dizájn a színek széles választékával kombinálva biztosítja, hogy büszkélkedni akar majd a kávéfőzőjével.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek

Filteres kávégép WMF KITCHENminis® Aroma Thermo 04.1226.0011
Filteres kávégép WMF KITCHENminis® Aroma Thermo 04.1226.0011
45790 HUF
Karos kávégép WMF Lumero 04.1236.0011
Karos kávégép WMF Lumero 04.1236.0011
116990 HUF
Forró csokoládé készítő WMF Lono Milk & Choc 04.1317.0011
Forró csokoládé készítő WMF Lono Milk & Choc 04.1317.0011
62590 HUF
Kávédaráló WMF Stelio 04.1707.0011
Kávédaráló WMF Stelio 04.1707.0011
39890 HUF
Filteres kávégép kávovar Tefal Digital CM600810 1,25 l
Filteres kávégép kávovar Tefal Digital CM600810 1,25 l
22099 HUF
Filteres kávégép Tefal Sense CM693110 1,25 l
Filteres kávégép Tefal Sense CM693110 1,25 l
20013 HUF
Automata kávéfőző Krups Essential EA810570
Automata kávéfőző Krups Essential EA810570
121689 HUF
Automata kávéfőző Krups Essential EA810B70
Automata kávéfőző Krups Essential EA810B70
156391 HUF
Automata kávéfőző Krups Arabica Latté Display EA819N10
Automata kávéfőző Krups Arabica Latté Display EA819N10
205950 HUF
Automata kávéfőző Krups Latt'espresseria EA829810
Automata kávéfőző Krups Latt'espresseria EA829810
160366 HUF
Automata kávéfőző Krups Latt'Espress EA82F810
Automata kávéfőző Krups Latt'Espress EA82F810
145990 HUF
Automata kávéfőző Krups Intuition Preference EA872B10 fekete
Automata kávéfőző Krups Intuition Preference EA872B10 fekete
239092 HUF
Automata kávéfőző Krups Intuition Preference Plus EA875E10 króm& tejhabosító
Automata kávéfőző Krups Intuition Preference Plus EA875E10 króm& tejhabosító
256450 HUF
Automata kávéfőző Krups Intuition Preference Plus EA875U10 szürke& tejhabosító
Automata kávéfőző Krups Intuition Preference Plus EA875U10 szürke& tejhabosító
332990 HUF
Automata kávéfőző Krups Evidence EA890110 fehér
Automata kávéfőző Krups Evidence EA890110 fehér
215831 HUF
Automata kávéfőző Krups Evidence EA890810 fekete
Automata kávéfőző Krups Evidence EA890810 fekete
212450 HUF
Automata kávéfőző Krups Evidence Plus fekete EA894810
Automata kávéfőző Krups Evidence Plus fekete EA894810
248330 HUF
Automata kávéfőző Krups Evidence Plus EA894T10 titán
Automata kávéfőző Krups Evidence Plus EA894T10 titán
249990 HUF
Automata kávéfőző Krups Evidence One EA895E10
Automata kávéfőző Krups Evidence One EA895E10
216236 HUF
Automata kávéfőző Krups Evidence One EA895N10
Automata kávéfőző Krups Evidence One EA895N10
219990 HUF
Automata kávéfőző  Krups Evidence Eco EA897B10
Automata kávéfőző Krups Evidence Eco EA897B10
189990 HUF
Kávédaráló Tefal GT110838
Kávédaráló Tefal GT110838
14224 HUF
Kávédaráló KRUPS GVX242 Rozsdamentes/Fekete
Kávédaráló KRUPS GVX242 Rozsdamentes/Fekete
19903 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1201
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1201
64990 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima white KP170131
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima white KP170131
47990 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima KP173B31
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima KP173B31
39890 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS KP1A05
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS KP1A05
34495 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS KP1A3B31
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS KP1A3B31
21990 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S KP240131
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S KP240131
34726 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Touch taupe KP270A10
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Touch taupe KP270A10
61990 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Plus KP340831
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Plus KP340831
43990 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Touch KP440E31
Kapszulás kávéfőző Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Touch KP440E31
57990 HUF
Tejhabosító Krups XL100810
Tejhabosító Krups XL100810
29431 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Inissia XN100110 fehér
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Inissia XN100110 fehér
42311 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Inissia XN100510 piros
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Inissia XN100510 piros
42311 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Pixie XN304T10 titán
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Pixie XN304T10 titán
49990 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Citiz XN741B10 ezüst
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Citiz XN741B10 ezüst
54990 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Atelier XN890831
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Atelier XN890831
124790 HUF
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Vertuo Next Chrome XN910C10
Kapszulás kávéfőző Krups Nespresso Vertuo Next Chrome XN910C10
71866 HUF
Kapslový kávovar Krups Nespresso Vertuo Next Light Grey XN911B10
Kapslový kávovar Krups Nespresso Vertuo Next Light Grey XN911B10
0 HUF
Karos kávéfőző Krups Opio XP320830
Karos kávéfőző Krups Opio XP320830
55990 HUF
Karos kávéfőző Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso XP442C11
Karos kávéfőző Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso XP442C11
88990 HUF

Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Kiválasztjuk önnek a legjobb vasalót

Kiválasztjuk önnek a legjobb vasalót

Nem sokan szeretnek vasalni. A legtöbben igyekszünk a lehető legkevesebb időt ezzel tölteni. Az emberekben azonban gyakran nem tudatosul, hogy a vasalás számos olyan előnnyel és haszonnal jár, amelyek pozitívan befolyásolják a kényelmüket és az egészségüket. Ahhoz, hogy a vasalás a szükségesnél ne tartson tovább, jó minőségű vasalót kell beszerezni, amely megkönnyíti a munkát. Mire figyeljünk a kiválasztásakor és mivel kell tisztában lennünk, mielőtt rászánjuk magunkat a vásárlásra?

Olvassa el a teljes cikket
Ismerje meg az Európában gyártott újgenerációs rúdporszívókat. Bemutatjuk a Rowenta X-Force Flex 12.60 Neo-t és a Rowenta X-Force Flex 13.60-at.

Ismerje meg az Európában gyártott újgenerációs rúdporszívókat. Bemutatjuk a Rowenta X-Force Flex 12.60 Neo-t és a Rowenta X-Force Flex 13.60-at.

A Rowenta X-Force Flex rúdporszívó új modelljeinek – 12.60 Neo Allergy és 13.60 Animal - innovációi térdre kényszerítik Önt, persze csak átvitt értelemben! A piacon lévő más termékekhez képest ezek a rúdporszívók kitűnnek a többi közül a flex technológiának köszönhetően: a szívócső egy gombnyomással derékszögbe hajlítható, ami biztosítja a bútorok alatti könnyű tisztítást. Így tehát porszívózás és padlómosás közben sem kell lehajolnia vagy letérdelnie.

Olvassa el a teljes cikket