Home & Cook Blog> Szépség és egészség> Mit tegyél tavasszal, hogy hajad újra ragyogjon?
25.3.2024

Mit tegyél tavasszal, hogy hajad újra ragyogjon?

A haj mélytisztítása tavasszal elengedhetetlen

A tavasz a megújulás időszaka, ilyenkor a hajnak is szüksége van erre. A tél után a hajszálaknak és a fejbőrnek extra ápolásra van szüksége hiszen a hideg időjárás, a szél, a száraz levegő és a gyors hőmérséklet-változások megtették hatásukat. A tél után a haj száraz, sérülékenyebb és törékenyebb, valamint elvesztette eredeti fényét és vitalitását.

Ezért a zord téli időjárás után a haj mélyreható regenerációja szükséges, amelyet mélytisztítással érdemes kombinálni. Megfelelő módszerekkel, hajápoló termékekkel a gyökerektől a hajvégekig megújíthatod hajad, tökéletesen táplálhatod, csökkentheted a hajhullást és elősegítheted a haj növekedését. A mélytisztítás megszabadítja a hajat a hajformázószer-maradványoktól és a káros anyagoktól, amelyek tél után elnehezítik a hajszálakat. Hogyan kezdj hozzá a tavaszi hajápolási rituáléhoz?

Pár centivel rövidebb – mindig jót tesz

A téli szezon után a haj szárazabb lehet, és hajlamos a töredezésre. Mielőtt elkezdenéd hajad rendbetételét, a tavasz közeledtével vágass le egy-két centiméterrel a hajvégekből. A hajnak nagyon jót tesz, és megelőzhető a haj töredezése. A legjobb, ha szakemberrel vágatod le a hajad.

A haj és a fejbőr mélytisztítása

A következő lépés a haj otthoni mélytisztítása megfelelő termékek használatával. Mindenekelőtt használj mélytisztító lúgos sampont, mosd meg ezzel a hajad, hogy megszabadulj a hajformázószer-maradványoktól. Vigyél fel megfelelő mennyiségű sampont a nedves hajra majd mosd meg vele alaposan a hajad és a fejbőröd, és öblítsd le langyos vízzel. Ismételd meg ezt a folyamatot még egyszer.

A mélytisztító sampon után a következő lépésben egy speciális szilikon- és ásványi anyag eltávolítót is használhatsz, hogy mélyen megtisztítsd a hajad, és eltávolítsd a szilikont és a káros ásványi anyagokat. Ezt a készítményt vidd fel a nedves hajra, majd alaposan masszírozd be. Végül teljesen öblítsd le a hajad langyos vízzel.

Következik a haj mélyregenerálása

Miután egy speciális samponnal alaposan megtisztítottad a hajad, valamint szilikon- és ásványi anyag eltávolítót is használtál, elkezdheted a haj mélyreható regenerálását. Használj hatékony regeneráló maszkot a hajra, hogy tápláld a hajszálakat, és helyreállítsd a belső szerkezetüket. A lényeg, hogy a maszk nemcsak regenerálja a hajat, hanem táplálja, hidratálja és ragyogó fényt ad neki anélkül, hogy elnehezítené.

Hogyan használd a regeneráló maszkot a tavaszi hajregeneráláshoz? Masszírozd a nedves fürtökbe a hajszálak közepétől a végéig. Alaposan fésüld át a maszkot a hajon, de kerüld a fejbőrrel való érintkezést. Hagyd a regeneráló maszkot 10 percig hatni, majd alaposan öblítsd ki.

Hajszárítás és fejbőrmasszázs egyben

A következő lépésben használd a Rowenta Scalp Care Ultimate Experience hajszárítót diffúzor alakú Active Scalp Revitalizer tartozékkal, amely a puha, mozgatható gömböknek köszönhetően szárítás közben masszíroz. Nemcsak tökéletesen megszárítja a hajat, hanem fejbőrmasszázst is végez, ami a vérkeringést és a haj növekedését is elősegíti. Ráadásul, ha hajnövesztő szérumot használsz, ennek a praktikus készüléknek a hatása még erőteljesebb lesz.

Az Active Scalp Revitaliser tartozékkal együtt a Rowenta Scalp Care Ultimate Experience hajszárító gondoskodik arról, hogy a haj dúsabb és erősebb legyen szárítás után. Ez a tartozék gyengéd rezgéseinek köszönhető, amelyek közvetlenül a hajtöveknél megemelik a hajat.

A hajszárítás és a fejbőr masszírozása után néhány csepp hajolajat is finoman bedörzsölhetsz a hajvégekbe. Ez a termék gyógyítja a hajvégeket, jobb textúrát ad nekik, és megvédi őket a kiszáradástól.

Befejezés egy hullámos frizurával

Miután hajszálaind rendbe hoztad, akár egy gyönyörű hullámos frizurát is készíthetsz magadnak. Ha hajad 80 százalékosra szárítottad, használd a Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience forgó kefét hajszárításhoz, formázáshoz vagy göndörítéshez. Ennek a forgókefének előnye a Careful Heat technológia, amely a légáramlás hőmérsékletét 80 Celsius-fok alatt tartja. Ezáltal a haj egészséges marad.

Hogyan kell használni a Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience forgókefét? Osszd a hajad több részre, és a forgókefével egyesével vedd  fel a hajtincseket, így azok megszáradnak, és az így kapott frizura hullámos lesz. A Care Styling 50 mm-es tartozék állandó és erőteljes légáramlása és gyors forgása lenyűgöző volument varázsol, amely mindenki tetszését elnyeri majd.

A mélytisztítás és a mélyreható regenerálás segítségével tavasszal újra formába hozhatod a hajad. A tavasz az újjászületés évszaka, és ilyenkor a hajad  is megújulhat. A tavaszi hajápolási rituálé segítségével hajad megkapja az esélyt, hogy újra ragyogjon, és szépségedkoronája legyen.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek


Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Miért kell vasalni az alsóneműt? Nem elég kimosni, az egészsége érdekében ki is kell azt vasalni

Miért kell vasalni az alsóneműt? Nem elég kimosni, az egészsége érdekében ki is kell azt vasalni

A boltokban kapható ruháknál a gyártók a kényességük miatt azt javasolják, hogy legfeljebb 30 vagy 40 fokon, sőt néha csak kézzel mossuk őket. Az alacsony hőmérsékleten történő mosás azonban nem garantálja, hogy az összes, esetleg rátapadt kórokozó elpusztul. Általában csak a 60 Celsius fok feletti, vagy még magasabb hőmérséklet képes őket elpusztítani. Ez azonban a kényesebb ruhákat már károsíthatja. Mit tegyünk? Van néhány tippünk az ön számára.

Olvassa el a teljes cikket