Home & Cook Blog> Szépség és egészség> Mit tegyél tavasszal, hogy hajad újra ragyogjon?
25.3.2024

Mit tegyél tavasszal, hogy hajad újra ragyogjon?

A haj mélytisztítása tavasszal elengedhetetlen

A tavasz a megújulás időszaka, ilyenkor a hajnak is szüksége van erre. A tél után a hajszálaknak és a fejbőrnek extra ápolásra van szüksége hiszen a hideg időjárás, a szél, a száraz levegő és a gyors hőmérséklet-változások megtették hatásukat. A tél után a haj száraz, sérülékenyebb és törékenyebb, valamint elvesztette eredeti fényét és vitalitását.

Ezért a zord téli időjárás után a haj mélyreható regenerációja szükséges, amelyet mélytisztítással érdemes kombinálni. Megfelelő módszerekkel, hajápoló termékekkel a gyökerektől a hajvégekig megújíthatod hajad, tökéletesen táplálhatod, csökkentheted a hajhullást és elősegítheted a haj növekedését. A mélytisztítás megszabadítja a hajat a hajformázószer-maradványoktól és a káros anyagoktól, amelyek tél után elnehezítik a hajszálakat. Hogyan kezdj hozzá a tavaszi hajápolási rituáléhoz?

Pár centivel rövidebb – mindig jót tesz

A téli szezon után a haj szárazabb lehet, és hajlamos a töredezésre. Mielőtt elkezdenéd hajad rendbetételét, a tavasz közeledtével vágass le egy-két centiméterrel a hajvégekből. A hajnak nagyon jót tesz, és megelőzhető a haj töredezése. A legjobb, ha szakemberrel vágatod le a hajad.

A haj és a fejbőr mélytisztítása

A következő lépés a haj otthoni mélytisztítása megfelelő termékek használatával. Mindenekelőtt használj mélytisztító lúgos sampont, mosd meg ezzel a hajad, hogy megszabadulj a hajformázószer-maradványoktól. Vigyél fel megfelelő mennyiségű sampont a nedves hajra majd mosd meg vele alaposan a hajad és a fejbőröd, és öblítsd le langyos vízzel. Ismételd meg ezt a folyamatot még egyszer.

A mélytisztító sampon után a következő lépésben egy speciális szilikon- és ásványi anyag eltávolítót is használhatsz, hogy mélyen megtisztítsd a hajad, és eltávolítsd a szilikont és a káros ásványi anyagokat. Ezt a készítményt vidd fel a nedves hajra, majd alaposan masszírozd be. Végül teljesen öblítsd le a hajad langyos vízzel.

Következik a haj mélyregenerálása

Miután egy speciális samponnal alaposan megtisztítottad a hajad, valamint szilikon- és ásványi anyag eltávolítót is használtál, elkezdheted a haj mélyreható regenerálását. Használj hatékony regeneráló maszkot a hajra, hogy tápláld a hajszálakat, és helyreállítsd a belső szerkezetüket. A lényeg, hogy a maszk nemcsak regenerálja a hajat, hanem táplálja, hidratálja és ragyogó fényt ad neki anélkül, hogy elnehezítené.

Hogyan használd a regeneráló maszkot a tavaszi hajregeneráláshoz? Masszírozd a nedves fürtökbe a hajszálak közepétől a végéig. Alaposan fésüld át a maszkot a hajon, de kerüld a fejbőrrel való érintkezést. Hagyd a regeneráló maszkot 10 percig hatni, majd alaposan öblítsd ki.

Hajszárítás és fejbőrmasszázs egyben

A következő lépésben használd a Rowenta Scalp Care Ultimate Experience hajszárítót diffúzor alakú Active Scalp Revitalizer tartozékkal, amely a puha, mozgatható gömböknek köszönhetően szárítás közben masszíroz. Nemcsak tökéletesen megszárítja a hajat, hanem fejbőrmasszázst is végez, ami a vérkeringést és a haj növekedését is elősegíti. Ráadásul, ha hajnövesztő szérumot használsz, ennek a praktikus készüléknek a hatása még erőteljesebb lesz.

Az Active Scalp Revitaliser tartozékkal együtt a Rowenta Scalp Care Ultimate Experience hajszárító gondoskodik arról, hogy a haj dúsabb és erősebb legyen szárítás után. Ez a tartozék gyengéd rezgéseinek köszönhető, amelyek közvetlenül a hajtöveknél megemelik a hajat.

A hajszárítás és a fejbőr masszírozása után néhány csepp hajolajat is finoman bedörzsölhetsz a hajvégekbe. Ez a termék gyógyítja a hajvégeket, jobb textúrát ad nekik, és megvédi őket a kiszáradástól.

Befejezés egy hullámos frizurával

Miután hajszálaind rendbe hoztad, akár egy gyönyörű hullámos frizurát is készíthetsz magadnak. Ha hajad 80 százalékosra szárítottad, használd a Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience forgó kefét hajszárításhoz, formázáshoz vagy göndörítéshez. Ennek a forgókefének előnye a Careful Heat technológia, amely a légáramlás hőmérsékletét 80 Celsius-fok alatt tartja. Ezáltal a haj egészséges marad.

Hogyan kell használni a Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience forgókefét? Osszd a hajad több részre, és a forgókefével egyesével vedd  fel a hajtincseket, így azok megszáradnak, és az így kapott frizura hullámos lesz. A Care Styling 50 mm-es tartozék állandó és erőteljes légáramlása és gyors forgása lenyűgöző volument varázsol, amely mindenki tetszését elnyeri majd.

A mélytisztítás és a mélyreható regenerálás segítségével tavasszal újra formába hozhatod a hajad. A tavasz az újjászületés évszaka, és ilyenkor a hajad  is megújulhat. A tavaszi hajápolási rituálé segítségével hajad megkapja az esélyt, hogy újra ragyogjon, és szépségedkoronája legyen.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek


Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Mi az, ami nem hiányozhat a modern férfi fürdőszobájából?

Mi az, ami nem hiányozhat a modern férfi fürdőszobájából?

A férfiak is tetszeni akarnak és jól érezni magukat. Az önmagunkkal való törődés nem hiúság, hanem az önbecsülés jele. A férfi kozmetikumok nem merülnek ki az aftershave-vel. Csináljon helyet a fürdőszobájában több ápolószernek- a 21. századi férfinak ugyanannyi joga van a fürdőszobapolchoz, mint a nőnek! Ha haladni akar a korral, akkor megfelelően kell törődnie magával.

Olvassa el a teljes cikket
Meg tudja helyesen szárítani a haját?

Meg tudja helyesen szárítani a haját?

A hajszárításnak megvan az oka. Amellett, hogy praktikus, gyors és a megfelelő termékkel kényelmes is, segít a haj ápolásában, és joggal válik nemcsak rendszeres, hanem szükséges részévé az esztétikus és mindenekelőtt egészséges külső fenntartásának. Hogyan járjunk el hajszárításkor?

Olvassa el a teljes cikket