Home & Cook Blog> Otthon> Hogyan tisztítsuk a levegőt otthonunkban?
16.4.2024

Hogyan tisztítsuk a levegőt otthonunkban?

A tiszta levegő a jó egészség alapja. De hogyan tartsuk a levegőt egész évben tisztán? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Hogyan lesz mindig tiszta otthonunk levegője?

Miért fontos a tiszta levegő az otthonunkban? A tiszta levegő pozitív hatással van életminőségünkre és egészségünkre. A tiszta levegő jellemzői: oxigéndús, ideális páratartalommal rendelkezik, minimális szennyező anyagot és allergéneket tartalmaz, és nincsenek benne vírusok és baktériumok.

Hogyan javíthatjuk lakásunk vagy házunk levegőjének minőségét? Több módszer létezik, amelyeket lehetőség szerint érdemes kombinálni. Szellőztessünk rendszeresen és alaposan, a levegő oxigénellátása érdekében szerezzünk be néhány élő szobanövényt, és tartsuk be a takarítási rutint – azaz porszívózzunk, portalanítsunk és mossunk fel rendszeresen.

Mi más fontos még? Gondoskodjunk az ideális páratartalomról, amelynek nyáron 40 és 55 százalék, télen pedig 45 és 60 százalék között kell lennie. Mérjük otthonunk páratartalmát elektromos higrométerrel. Ha a levegő túl száraz, használjunk párásítót, magas páratartalomnál pedig a párátlanító segít. Végül, de nem utolsósorban, a légtisztító készülék gondoskodik arról, hogy az otthonunkban a levegő tiszta legyen.

Légtisztító készülék – Kinek ajánlott?

Használhatják-e allergiások vagy asztmások a légtisztító készüléket? A Rowenta Eclipse légtisztító és ventilátor egyben és mindig nagyszerű munkát végez. Ezt a 2 az 1-ben készüléket nemcsak az allergiások és asztmások fogják nagyra értékelni, hanem a dohányosok, a háziállat-tulajdonosok és mindenki, aki tiszta, vírusoktól és baktériumoktól mentes környezetben valamint a levegőben szálló por vagy pollen nélkül szeretne élni.  A gyerekes családok számára is nagyszerű, különösen az őszi és téli hónapokban, a megfázás és az influenza szezon alatt, amikor a vírusok könnyen és gyorsan terjedhetnek egyik családtagról a másikra.

A Rowenta Eclipse légtisztító akár 99,95 százalékban eltávolítja a levegőből a háziállatok szőrét, az emberi szőrzetet, a port, a polleneket, az allergéneket és más apró részecskéket, beleértve a vírusokat is. Az eredmény  tiszta, friss levegő, amelyben könnyebb lélegezni, élni és aludni.

Hogyan működik a légtisztító?

A Rowenta Eclipse légtisztító ventilátorral szívja a levegőt a helyiségből. Ez a készülék ezután két nagy sűrűségű szűrőjének köszönhetően az allergének, apró részecskék és szennyeződések akár 99,95 százalékát is kiszűri 0,1 mikronos méretig.

A Rowenta Eclipse légtisztító a lehető legcsendesebb működéssel rendelkezik. A legalacsonyabb fordulatszámon a zajszintje mindössze 32 dB(A), így még alvás közben sem zavar. Vajon jobban alszunk, ha a légtisztító be van kapcsolva? Egészen biztosan, hiszen a légtisztító helyettesíti a nyitott ablakot.

A Rowenta Eclipse légtisztító előnyei:

  • Eltávolítja a levegőben lévő részecskéket 0,1 mikronos méretig, valamint kiszűri az allergéneket a levegőből.
  • A vírusokat és baktériumokat is kiszűri a levegőből, és a vírusos vagy bakteriális betegségek megelőzésére szolgál.
  • Friss levegőt juttat a szobába, megelőzve a fáradtságot vagy a fejfájást, és jobb minőségű alvást biztosít.
  • Dohányzó vagy háziállatokat tartó háztartásban eltávolítja a kellemetlen szagokat a levegőből.
  • Megkönnyíti a házimunkát. Mivel kiszűri a levegőből a port, a háziállatok szőrét és más repülő részecskéket, így kevesebbet kell porolni, porszívózni és felmosni.

Milyen gyakran kell használni a légtisztítót?

Ahhoz, hogy tiszta levegő legyen otthonunkban, a Rowenta Eclipse légtisztítót zárt helyiségben, a legmagasabb fokozaton legalább 2 órán keresztül kell működtetni. Így biztosított, hogy a Rowenta Eclipse a helyiségben lévő szennyező anyagok akár 99,95 százalékát is kiszűrje.

A légtisztító csak abban a helyiségben működik tökéletesen, amelyben elhelyezték. Ha tiszta levegőt szeretne az egész házban vagy lakásban, akkor szobáról szobára kell mozgatni a készüléket, vagy tágas lakás esetén több légtisztítót kell beszerezni. Mindig javasolt a Rowenta Eclipse légtisztítót abban a helyiségben használni, amelyben éppen tartózkodunk.

A Rowenta Eclipse légtisztítót alvás közben szeretnénk használni? Semmi probléma, hiszen a készülék programozható – 12 órás időzítővel és késleltetett indítási funkcióval rendelkezik.

A légtisztító minden otthon nagyszerű készüléke, garantálja  a tiszta, por, baktériumok és vírusok nélküli levegőt. A tiszta levegő az otthonunkban pedig pozitívan befolyásolja a legfontosabbakat életünkben:  az egészségünket és életminőségünket.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek

Légtisztító és Ventilátor Rowenta Eclipse 2in1 QU5030F0
Légtisztító és Ventilátor Rowenta Eclipse 2in1 QU5030F0
138612 HUF

Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Végre sajátban!

Végre sajátban!

Az első otthonát rendezi be? Eláruljuk, mi az, ami létfontosságú és mi az, amire valószínűleg nem lesz szüksége. Az első lakás legyen saját vagy bérelt, nagy kihívást jelenthet egy olyan fiatal számára, aki eddig csak a szüleivel vagy kollégiumban lakott. Hogyan rendezzük be első otthonunkat elegánsan, de mégis funkcionálisan? Hogyan lehet vizuálisan kibővíteni egy kis lakást? Mit ne felejtsünk el, és mit felesleges beszerezni? Nézzük meg együtt.

Olvassa el a teljes cikket
Padló, mint az új

Padló, mint az új

Lehetnek otthonában gyönyörű bútorai tökéletesen összehangolt kiegészítőkkel, de ha a padló unalmas, az összhatás sem lesz tökéletes. Egész életünkben ezen járunk, érdemes odafigyelnünk rá. Megmutatjuk, hogyan kell az egyes padlótípusokat megfelelően ápolni.

Olvassa el a teljes cikket