Home & Cook Blog> Otthon> Hogyan ápoljuk a grillt
15.8.2022

Hogyan ápoljuk a grillt

Ha azt akarja, hogy még sokáig jól szolgáljon, gondoskodjon grillsütője megfelelő ápolásáról. Speciális eszközökkel tisztíthatja meg, amelyek nagyban megkönnyítik ezt a nem túl népszerű feladatot. Ha kerti grillje van, a kisebb karbantartások mellett gondoskodjon arról is, hogy a megfelelő téliesítéssel megvédje az esőtől és a hidegtől.

A grill tisztítását valljuk be őszintén, gyakran elhanyagolják. Ez teljesen érthető – mert ki szeret zsírt és kormot kaparászni. Nagyon fontos azonban, hogy ne hanyagoljuk el az ápolást. A tisztításkor érdemes abból a mottóból kiindulni, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. A maradékokat még melegen törölje le a grillről, ilyenkor megy a legkönnyebben. Elég egy darab papírral vagy egy ronggyal. Vigyázat, ne használjon tisztítószert, mivel a hővel kombinálva agresszíven hathat a termékre.

Hogyan tisztítsuk meg tökéletesen a rácsot

Magát a grillrácsot kihűlás után a legjobban egy kefével tisztíthatja meg. Néha már a csomaggal együtt érkezik a gyárból, néha pedig külön kell megvásárolni. Ilyenkor jó tudni, hogy nem minden kefe alkalmas minden grillhez. Az öntöttvasnak és rozsdamentes acélnak az acélsörtés, a zománcozottnak a sárgaréz sörtés lesz a legmegfelelőbb. A tisztításhoz durvább felületű szivacsokat is használhat. Aki szereti a kiegészítőket, örülni fog a rács kenésére használt spray-nek, amellyel a szennyeződések könnyen eltávolíthatóak lesznek.

A rost megfelelő ápolása biztonsági szempontból is fontos. Ha zsiradékot hagy rajta, a grillből kilövellő lángok magasabbak lehetnek, és biztosan nem szeretné, hogy bárki megégesse magát. Arról nem is beszélve, hogy a lerakódott zsír a felhevült grillrácsról a parázsra csöpög, és a rákkeltő füst a kész ételbe is bejut.

TIPP

Használjon grill kiegészítőket, amelyekkel például nagyszerű lasagne-t vagy goffrit is készíthet. Ezek a kiegészítők ráadásul modulárisak – levehetők a grillről és betehetők a mosogatógépbe.

Mivel tisztítsunk? Elég a mosogatószeres víz

Mi a legjobb szer a grill tisztítására? A grillre és más kiegészítők tisztítására sikerrel használhat sima mosogatószeres vagy szappanos vizet, de a piaconakár nano változatban is találhat kifejezetten grillekhez való szereket.

A grill felülete nem igényel különleges ápolást, nem kell viaszolni, festeni vagy máshogy karbantartani. Ha piszkos, mossa le mosogatószeres vízzel. Ha szeretné kifényesíteni körülbelül egy a kettőhöz arányban keverjen össze ecetet és vizet és ezzel a keverékkel fényezze ki a grillt.

TIPP

Szeretne télen is grillezni? Szerezze be az elektromos grillek ferrariját. A Tefal Optigrill+ Snacking&Baking kontaktgrillhez sós és édes ételek elkészítéséhez való kiegészítők is tartoznak – imádni fogja a finom croissantok, hamburgerzsemlék vagy házi pizzák sütésére szolgáló sütőedényt, egy másik kiegészítővel pedig még tökéletes goffrit is készíthet. További előnye a szuperegyszerű karbantartás – kivehető fiókja van és a szaftfelfogó tálcát így gond nélkül bedobhatja a mosogatógépbe.

Hogyan óvjuk a grillt

A grillsütőt feleslegesen ne tegye ki az időjárásnak. Az időjárás hatására a rajta maradt zsiradék megavasodhat és savakat képezhet, amelyek károsithatják a terméket. Használat után mindig takarja le. Egy közönséges ponyva is megteszi, de jobb egy fedő, amelyet a gyártók általában tartozékként mellékelnek.

A grillnek egyáltalán nem szabad érintkeznie esővel vagy hóval, nyáron pedig pollenekkel vagy porral. Száraz és viszonylag meleg helyen teleltessük át. Ha azonban nincs ilyen lehetősége, a kinti teleltetés sem feltétlenül árt neki, de ügyeljen arra, hogy „bebugyolálja”.

TIPP

Egy speciális kefe ügyes tisztítóeszköz lehet a grill nehezebben elérhető „zugainak” megtisztításához. Egy kaparó is praktikus a durvább szennyeződések egyszerű eltávolításához.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek

Elektromos Grill Tefal Ultracompact GC305012
Elektromos Grill Tefal Ultracompact GC305012
42990 HUF
Elektromos grill Tefal Supergrill XL timer GC461B34
Elektromos grill Tefal Supergrill XL timer GC461B34
51990 HUF
Elektromos grill Tefal Optigrill Elite GC750D30
Elektromos grill Tefal Optigrill Elite GC750D30
114990 HUF
Elektromos grill Tefal Optigrill Elite XL GC760D30
Elektromos grill Tefal Optigrill Elite XL GC760D30
131990 HUF

Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Végre sajátban!

Végre sajátban!

Az első otthonát rendezi be? Eláruljuk, mi az, ami létfontosságú és mi az, amire valószínűleg nem lesz szüksége. Az első lakás legyen saját vagy bérelt, nagy kihívást jelenthet egy olyan fiatal számára, aki eddig csak a szüleivel vagy kollégiumban lakott. Hogyan rendezzük be első otthonunkat elegánsan, de mégis funkcionálisan? Hogyan lehet vizuálisan kibővíteni egy kis lakást? Mit ne felejtsünk el, és mit felesleges beszerezni? Nézzük meg együtt.

Olvassa el a teljes cikket