Home & Cook Blog> Szépség és egészség> Hogyan ápoljuk a hajat nyáron?
23.7.2024

Hogyan ápoljuk a hajat nyáron?

Hogyan ápoljuk hajunkat a meleg hónapokban?  Mi tesz jót a hajnak, és mit kell kerülni, ha magasra szökik a hőmérő higanyszála.? A következőkben a összegyűjtöttük a nyári hajápolással kapcsolatos legfontosabb tippeket és tanácsokat.

A hajápolás nyáron elengedhetetlenül fontos

A hőség, a száraz levegő és az intenzív napsugárzás súlyosan károsíthatja a hajat a nyári hónapokban. A gyakori sós vagy klóros vízben való fürdés szintén töredezést, szárazságot és a hajszálak károsodását okozhatja. Ráadásul a haj ezen hatások miatt elveszíti természetes védekező képességét és hidratáltságát, így fakóvá és élettelenné válik.

Ezért nyáron elengedhetetlen a megfelelő hajápolás. Íme néhány tipp és tanács, amelyek segítenek megőrizni a haj egészségét és szépségét. Ilyenkor künösen fontosak a megfelelő ápolási módszerek és termékek.  Ha betartjuk ezeket az ajánlásokat, akkor a nyári hónapokban is sok örömünk lesz hajfürtjeinkben.

Nyáron alaposan hidratáljuk a hajunkat!

Nyáron kiszáradásra, törésre és göndörödésre hajlamos haj? A legfontosabb ilyenkor a megfelelő hidratálás és használjunk hajtípusnak megfelelő hajápolókat. Válasszunk olyan samponokat és kondicionálókat, amelyek nemcsak tisztítják, hanem táplálják és hidratálják is a haját. Hetente egyszer kényeztessük hajunkat hidratáló hajmaszkkal..

Ez különösen nyáron fontos, mivel a nap, a forró időjárás és a sós vagy klóros víz kiszárítja a hajat, és károsítja azt. Válasszunk természetes olajokban, vitaminokban és hidratáló összetevőkben gazdag hajápolási termékeket, hogy a haj fényes, jól táplált és egészséges maradjon.

Tartsuk szárazon a hajtöveket és a fejbőrt!

Minden hajmosás után nemcsak a hajat szárítsuk meg, hanem a fejbőrt is, és még nyáron is. Alternatívaként a melegebb hónapokban hagyhatjuk a megmosott hajat a meleg levegőn száradni. De miért kell a fejbőrének minden hajmosás után száraznak lennie? Az élesztőgombák és a penészgombák ott fejlődnek, ahol nedvesség van. Ha nem  szárítjuk meg a fejbőrt minden hajmosás után, hajlamos lehet az irritációra, túlzott korpásodásra, sőt hajhullásra is.

Hogyan kell megfelelően megszárítani a hajat nyáron? A még több volumen érdekébe fújjuk be a hajfürtöket speciális hővédő spray-vel Ezután használjuk a Rowenta Maestria Ultimate Experience hajszárítót, állítsuk közepes vagy legalacsonyabb fokozatra, és alaposan szárítsuk meg a fejbőrt, és a hajat is.

A Rowenta Maestria Ultimate Experience tökéletes eszköz a mindennapi hajápoláshoz. Nemcsak gyorsan és tökéletesen szárítja meg a hajat még a legalacsonyabb fokozaton is, hanem tartozékaival a tökéletes és precíz formázásról is gondoskodik. Ez a segítő az Air To Care ionizációs technológiával is rendelkezik, amely helyreállítja a haj természetes egyensúlyát, és fényesebbé és simábbá teszi azt.

Védjük hajunkat a naptól és a sós vagy klóros víztől!

Hogyan kell ápolni a hajat nyáron? A forró nyári napokban védjük a hajat a naptól. Viseljünk kalapot, sapkát vagy könnyű selyemsálat. Emellett ne töltsünk túl sok időt közvetlen napfényben, és részesítsük előnyben az árnyékot.

Sós vízben vagy klóros vizű medencében való fürdőzés után, gondoljunk a hajunkra is. Miután kijöttünk  a vízből, javasoljuk, hogy azonnal öblítsük le a hajat  tiszta folyóvíz alatt.

Nyáron kerüljük a kémiai hajfestés!

Mi az amit semmiképpen ne tegyünk nyáron a hajunkkal? Kerüljük a kémiai hajfestékeket, amelyek súlyosan károsíthatják a hajszálak minőségét, különösen, ha drogériákban kapható gyengébb minőségű termékeket használjuk. Ezek a vegyi anyagok tovább száríthatják a nyáron amúgy is kimerült hajat, a nap hatására az árnyalat is változhat, olyanná válhat, amely lehet ez nem is illik a napbarnított bőrünkhöz.

Ha nyáron hajszínre vágyunk, könnyű szinezőket használjunk elsősorban, a többit pedig bízzuk a természetre. Az a legjobb, ha elfogadjuk, amit a természet és a nap hajunknak ajándékoz. Kár lenne nehéz kémiai eljárásokkal. elfedni  a természetes balayage-t.

A nyári hajmosás a haj igényeitől függ

Milyen gyakran mossunk hajat nyáron? A hajmosás gyakorisága a hajszálak sajátos igényeitől függ. Ha gyakran tartózkodunk napon, vagy sós vagy klóros vízben, ezért akkor gyakrabban kell hajat mosni.

Tippek a nyári szezon legjobb frizuráihoz

Milyen nyári frizurák a legjobbak a félhosszú vagy hosszú hajhoz?  A nyári szezonban válasszunk könnyedebb és szellősebb frizurákat. Viselhetünk kontyot, lófarkat vagy hagyhatjuk teljesen kiengedve a hajat.

Ha hullámokat szeretnénk készíteni, az Air Care Ultimate Experience hajsütővas tökéletes az ilyen frizura elkészítéséhez. A hajsütővassal igazán könnyen készíthetünk gyönyörű  hullámokat és göndör fürtöket. Hogyan is kell ezeket elkészíteni?

Mielőtt használjuk ezt a készüléket, fújjunk hővédő spray-t a 100%-ig száraz hajra. Ezután tekerjünk egy hajtincset a Rowenta Air Caru Ultimate Experience hajsütőre, és formázzuk magas hőmérsékleten. A következő lépésben nyomjuk meg az oldalsó gombot – a készülékből azonnal hideg levegő kezd áramlani – amely lehűti a hajat, és így rögzíti a hullámot a hajban.

Érdemes betartani nyári hajápolás legfontosabb szabályait.  Ne feledjük, hogy a hidratálás, a napvédelem, a kíméletes szárítás és a kémiai színezés mellőzése nagyon fontos.  Ha betartjuk ezeket a szabályokat, sokkal szebb, könnyebb lesz a hajunk a nyári szezonban.

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek


Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Mi az, ami nem hiányozhat a modern férfi fürdőszobájából?

Mi az, ami nem hiányozhat a modern férfi fürdőszobájából?

A férfiak is tetszeni akarnak és jól érezni magukat. Az önmagunkkal való törődés nem hiúság, hanem az önbecsülés jele. A férfi kozmetikumok nem merülnek ki az aftershave-vel. Csináljon helyet a fürdőszobájában több ápolószernek- a 21. századi férfinak ugyanannyi joga van a fürdőszobapolchoz, mint a nőnek! Ha haladni akar a korral, akkor megfelelően kell törődnie magával.

Olvassa el a teljes cikket
Miért fontos a vasalás, és milyen előnyökkel jár

Miért fontos a vasalás, és milyen előnyökkel jár

A mai rohanó időkben az emberek egyre kevesebb időt töltenek otthon. Nem jut idő a pihenésre, a család vagy a háztartás gondozására. Az egyik olyan tevékenység, amelyet gyakran feláldozunk a modern, rohanó idők oltárán, a vasalás. Sokan egyszerűen inkább nem gyűrődő anyagokat vásárolnak, és búcsút intenek a vasalódeszkánál töltött óráknak. Azonban épp a vasalás egy olyan házi munka, amelyhez érdemes visszatérni és időt szakítani rá. Más előnyei is vannak ugyanis, mint csupán a tökéletesen vasalt ing vagy ünnepi terítő esztétikai hatása. Mik ezek?

Olvassa el a teljes cikket