Home & Cook Blog> Konyha> Válassza az önnek megfelelő serpenyőt!
22.7.2022

Válassza az önnek megfelelő serpenyőt!

A konyhában nem tud meglenni nélküle. De egy nem elég. Milyen típusú serpenyők közül választhat, és ezek mit tudnak nyújtani önnek? Rögtön ki is próbálhat néhány eredeti receptet. Mit szólna egy francia palacsintához vagy a tésztához egy kiadós sajtmártáshoz?

Palacsintasütő

Ha otthon szeretik a palacsintát, fontolja meg egy speciális, alacsony peremű serpenyő beszerzését, amely lehetővé teszi a könnyű átfordítást, miközben a fogantyúja tökéletesen alkalmazkodik a kéz mozgásához. Ezt a serpenyőt nemcsak palacsintához, hanem krumplis palacsintához, tócsnihoz vagy omletthez is használhatja. Szeret új recepteket kipróbálni? Akkor a hagyományos cseh palacsinta helyett próbálja ki a hajdinalisztből készült francia változatot. Bár a hajdina nálunk nem túl népszerű, de ezeket a különleges ízű palacsintákat imádni fogja.

Hajdina palacsinta

Hozzávalók: 370 gramm hajdinaliszt, 750 milliliter tej, három tojás, egy kis só és olaj a sütéshez. Az eljárás egyszerű: a felvert tojásokat keverje össze a tejjel és a sóval, majd fokozatosan adja hozzá az átszitált hajdinalisztet. Ezután olajban készítse a szokásos módon.

A töltelékkel el lehet játszani: a hagyományos lekvár mellett kipróbálhatja az almaszószt, a vaníliás cukorral és mazsolával ízesített túrót vagy a sült gyümölcsöt. A gyerekek különösen élvezni fogják a fahéjas cukros tölteléket.

Grill serpenyő

Sikerrel használhatja szaftos steakek és grillezett zöldségek elkészítéséhez. Könnyen felismerhető bordázott felületéről – épp ennek a tulajdonságának köszönhetően a klasszikus serpenyőhöz képest a hús még magas hőmérsékleten sem ég meg – akárcsak a grillen. Hogyan lehetséges ez? A grillserpenyőt kifejezetten úgy tervezték, hogy bordázott aljának köszönhetően magas hőmérsékletre könnyen felmelegedjen, és ezzel helyettesíteni tudja a grillt. A csíkok ráégnek a húsra, zöldségre, vagy amit éppen készít rajta, és olyan hatást keltenek, mintha az ételt egyenesen a kerti grillről hozta volna be. Ezenkívül a bordázás elvezeti a felesleges zsírt. De a grillserpenyőt kipróbálhatja például egy nagyszerű halloumi sajt elkészítéséhez is. Ezt a félkemény sajtot elsősorban Cipruson állítják elő, egyaránt tartalmaz juh- és kecsketejet is. Van, akit egy kissé keményebb mozzarellára emlékeztet. Fogyasztják hőkezelés nélkül is, de a grillezett változat sokkal finomabb. Hő hatására nem olvad meg, így nem kell semmibe csomagolni feldolgozás előtt. És az íze is nagyszerű!

Grillezett halloumi sajt

Szüksége lesz egy csomag halloumi sajtra (kb. 200-250 gramm), három-négy evőkanál olívaolajra, egy-két evőkanál citromlére, borsra, sóra és tetszés szerinti friss vagy szárított fűszernövényekre. Főleg kakukkfű, oregánó, rozmaring, petrezselyem vagy metélőhagyma illik hozzá. A halloumit áztassa a páclébe, majd körülbelül öt percig grillezze mindkét oldalról. Tálalja tésztafélék és grillezett zöldségek, például cukkini, paprika vagy padlizsán keverékével.

Wok serpenyő

Megjelenése kisebb aljával és szélesedő oldalaival egy kisebb üstre emlékeztet. A speciális forma arra szolgál, hogy az ételek oldalról is kellően felmelegedjenek. Ezt a serpenyőtípust elsősorban az ázsiai konyhában használják húsok vagy zöldségek gyors pirítására, de ízletes keleti mártásokat vagy tésztás recepteket is készítenek vele. Próbálja ki rajta a sertéshúst kesudióval. Az „50 recept egy serpenyőre” című könyv eredeti receptjében az ételt chilivel fűszerezik, de elkészíthető anélkül is.

Újdonság a piacon a többfunkciós serpenyő, amely az egyedülálló sokoldalúság érdekében extra mély fenékkel és két kiöntővel rendelkezik: ideális megoldás a pirításhoz, sütéshez, pároláshoz és vízben főzéshez is.

Sertéshús kesudióval

Szüksége lesz 500 gramm sült szeletnek szánt sertéshúsra, 4 evőkanál rizsborra vagy sherryre, 750 gramm póréhagymára, 40 gramm friss gyömbérre, 5 gerezd fokhagymára, 2 teáskanál cukorra, 2 evőkanál ecetre, 5-6 evőkanál szójaszószra, 3 evőkanál növényi olajra, 100 gramm sózatlan kesudióra, 3 teáskanál étkezési keményítőre, sóra és ízlés szerint 3-5 teáskanál szárított chilipaprikára.

Elkészítés: A húst vágja vékony csíkokra. Keverjen össze két evőkanál rizsbort negyed teáskanál sóval és egy teáskanál étkezési keményítővel. Forgassa bele a húst. A megtisztított póréhagymát vágja félbe, és átlósan szeletelje csíkokra. A megtisztított fokhagymát és a gyömbért vágja vékony szeletekre. A cukrot keverje össze az ecettel, szójaszósszal, két evőkanál rizsborral és két evőkanál keményítővel. A diót olajon pirítsa meg, majd vegye ki. Pirítsa meg a chili paprikákat és tegye félre. Most jön a hús. Amikor kicsit megpirult, adja hozzá a póréhagymát, a gyömbért és fokhagymát, majd öt perc múlva a keményítőt. Rövid ideig főzze, majd dobja bele a kesudiót és már kész is. Az étel természetesen rizzsel a legjobb.

Klasszikus univerzális serpenyő

Mihez kezdenénk a konyhában nélküle? Nagyon sokoldalú, készíthet rajta rántottát, tésztához paradicsomszószt, párolhat sertéshúst gombával, vagy süthet rántott húst a karácsonyi asztalra. Egyszóval univerzálisan használható. A piacon különböző méretű és felületű serpenyők vannak forgalomban. A mindennapi használatra főleg a tapadásmentes felületű serpenyők alkalmasak, amelyeken nem ég meg az étel. A főzés felgyorsítása és az ételek ízének koncentrálása érdekében gyakran fedőt is adnak hozzá.

A serpenyő kiválasztásakor mindig vegye figyelembe hány főre szokott főzni – ennek megfelelően válassza ki a méretet. Az is fontos, hogy milyen típusú tűzhelye van. Nem minden edény alkalmas minden tűzhelyre. A modern indukciós kerámia főzőlapok például a nem megfelelő anyagú edényeket és serpenyőket nem veszik észre – egyszerűen nem kapcsolnak be. Ugyanilyen körültekintőnek kell lennie a konyhai eszközökkel is. Teflonhoz csak műanyaggal vagy fával szabad nyúlni, fémmel megkarcolná a serpenyőt.

TIPP: Nem akar azon gondolkodni, hogy mi melyik tűzhelyre illik, és milyen edényeket használjon vagy ne használjon? Van egy jó hírünk az ön számára, van egy serpenyő, ami még a legokosabb technológiával is felveszi a versenyt – a serpenyő unlimited neve mindent elmond – bármilyen típusú főzőlaphoz alkalmas, és ellenáll a fém eszközöknek is.

A serpenyőben a tésztához próbáljon meg elkészíteni egy kiadós sajtmártást, amely felmelegíti a hideg napokon.

Grill serpenyő Tefal Simple Cook B5564053 26 x 26 cm

Grill serpenyő Tefal Simple Cook B5564053 26 x 26 cm

Négyzet alakú serpenyő grillezett ételekhez, kiváló minőségű tapadásmentes Titán felülettel lett bevonva, amelyet nagy ellenállás jellemez. Ideális hőmérsékletet a Thermo-Signal indikátor hőmérsékletjelző mutatja.

B5564053
Készleten
8055 HUF
12990 HUF
Részletek
Palacsintasütő serpenyő Tefal Unlimited G2553872 25 cm

Palacsintasütő serpenyő Tefal Unlimited G2553872 25 cm

25 cm átmérőjű palacsintasütő a Tefal Unlimited sorozatból. Karcálló Titán felülete 6-szor hosszabb ideig tart. Az új Thermo-Signal ™ jelző megmutatja, hogy mikor melegedett fel a serpenyő az ideális főzési hőmérsékletre.

G2553872
Készleten
12227 HUF
15990 HUF
Részletek
Edényszett Tefal Duetto+ G732S334 3 db-os 20 cm 24 cm 28 cm

Edényszett Tefal Duetto+ G732S334 3 db-os 20 cm 24 cm 28 cm

Tulajdonságok A  Tefal Duetto + G732S334 3 darabos edénykészlet nemcsak kiváló minőségű anyagokkal és kivitelezéssel, hanem okosan tervezett funkcióival is lenyűgözi majd, például  a Thermo-Signal® hőmérsékletjelzővel, amely a főzéshez szükséges hőmérséklet elérésénél megváltoztatja a színét, tökéletes sütést biztosítva ezzel. A Duetto + serpenyők első osztályú rozsdamentes acélból készülnek, ami garantálja azok tartósságát és hosszú élettartamát. A serpenyő belső felülete tapadásmentes Titanium Force felülettel rendelkezik, kiváló tartóssággal és könnyű karbantartással. Az edények kompatibilisek minden típusú főzőlappal, beleértve az indukciót is. A minőség nem csupán üres közhely számunkra, ezért a Duetto + sorozat 10 éves garanciával büszkélkedhet. Legfontosabb tudnivalók 3 serpenyő készlet: 20 cm, 24 cm és 28 cm Kiváló minőségű rozsdamentes acélból Szegecselt fogantyúk a hosszú élettartamért és a megbízhatóságért Kompatibilis minden típusú főzőlappal, beleértve az indukciót is Sütőben 250 ° C-ig használható Mosogatógépben mosható PFOA, ólom és kadmium mentes, biztonságos anyag

G732S334
Készleten
26990 HUF
32990 HUF
Részletek

Gorgonzola szósz

Szüksége lesz 150 gramm olasz gorgonzola sajtra, egy csomag habtejszínre, egy hagymára, két gerezd fokhagymára és a pirításhoz egy kevés vajra.

Elkészítés: A vajat melegitse fel egy serpenyőben, adja hozzá a hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Ezután dobja bele a lereszelt gorgonzolát és a tejszínt. Körülbelül tíz percig forralja, majd szűrje le, hogy sima mártást kapjon. Jó étvágyat!

Legfrissebb cikkek


Kategória

Termékek

Grill serpenyő Tefal Simple Cook B5564053 26 x 26 cm
Grill serpenyő Tefal Simple Cook B5564053 26 x 26 cm
8055 HUF
Serpenyő Tefal Unlimited G2550672 28 cm
Serpenyő Tefal Unlimited G2550672 28 cm
13579 HUF
Palacsintasütő serpenyő Tefal Unlimited G2553872 25 cm
Palacsintasütő serpenyő Tefal Unlimited G2553872 25 cm
12227 HUF
Edényszett Tefal Duetto+ G732S334 3 db-os 20 cm 24 cm 28 cm
Edényszett Tefal Duetto+ G732S334 3 db-os 20 cm 24 cm 28 cm
26990 HUF

Kapcsolódó e-shop kategóriák


További cikkek

Az ízek alkímiája – házi hamburgerek, mintha csak a séf készítette volna

Az ízek alkímiája – házi hamburgerek, mintha csak a séf készítette volna

A tökéletes hamburger elkészítése a megfelelő összetevők kiválasztásával kezdődik. Ha az ételek ízét új szintre akarja emelni és igazi gasztronómiai élményt nyújtani, tudnia kell, hogyan kombinálja a megfelelő összetevőket. Komponálja meg ön az ízek, textúrák és aromák szimfóniáját. A közönségest változtassa rendkívülivé. Nyűgözze le családját vagy barátait a legjobb hamburgerekkel, amelyeket otthon is kényelmesen elkészíthet, változzon mesterszakáccsá, aki csodákat képes kihozni az ízek harmóniájából.

Olvassa el a teljes cikket
Mit csináljunk, ha a konyha a főzés és sütés után úgy néz ki, mintha bomba robbant volna? Csak nyugalom

Mit csináljunk, ha a konyha a főzés és sütés után úgy néz ki, mintha bomba robbant volna? Csak nyugalom

Kétféle embertípus létezik: azok, akik az életben és a konyhában is szervezettek, akik pontosan követik recepteket és a bevált módszereket. Minden hozzávalót jó előre előkészítenek, folyamatosan takarítanak maguk után, és egy kétórás művelet után az eredmény nemcsak egy szépen megterített asztalon tálalt finom étel, hanem egy tökéletesen tiszta konyha is. És ott vannak a többiek.

Olvassa el a teljes cikket